Electrische Boiler geplaatst geen water

Scuby

  • #1
Hoi

Ik heb een 150 liter verticaal hangende electrische boiler geplaatst in de ruimte onder de badkamer. Deze is gevoed door een 16x2.0 flexibel leiding en daar vanaf heb ik een enkele 16x2.0 naar T stuk om de kraan van het bad en de kraan van de wastafel te voorzien van warm water. Ik heb de koudwater voeding aangesloten op de blauwe rechter kant, waar ook "IN" op staat, en de warmwater leiding op de "OUT" linker kant geplaatst.

Er zat veel lucht in, maar naar horen vulde hij goed op. Een paar keer het overdruk ventiel open gedraaid en veel lucht eruit totdat het alleen water was.

De boiler aangesloten op stroom net en bij het overdruk ventiel komt er wel warm water uit maar bij de kranen niet. De leidingen zijn ook koud van de boiler af. Hij heeft een tijd stil gestaan in opslag na gebruik. Zou het gewoon de afsluiter kunnen zijn die niet open gaat ook al heb ik hem open staan? Ik kreeg eerder wel heel even wat lauw water maar dat was snel voorbij.

Nog raarder, als ik de warme kraan van het bad open draai, en dan ook de kraan van de wastafel gebeurt er niets (ik dacht om te ontluchten, de leidingen zelf). Echter als ik het bad open laat, en richting het koude gaan van de mengkraan bij de wastafel dan gaat ook de kraan bij het bad stromen evenredig aan de hoeveelheid bij de wastafel. Is hier iets aan de hand?

Het overdruk ventiel kan ik open draaien en dan komt er heet water erg krachtig uit!

Je zou op z'n minst verwachten dat er iig koud water uit zou komen toch?

Vreemd, ik hoop wat hulp hier te vinden!

Alvast bedankt.

grtjs
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Een overdrukventiel op de uitgang?

Ik denk dat je je inlaatcombinatie aan de verkeerde kant hebt zitten.
 

Scuby

  • #3
Idd. De overdruk zat op de uitgang van warm.

Nog even het schema erbij gepakt van de boiler en de uitgang zit links waar de inlaatcombinatie dus zat.

De boel even uit elkaar getrokken, goed schoongemaakt en gecontroleerd en weer in elkaar gezet op de juiste manier. En wat denk je?

Heerlijk warm water, heerlijk op druk.

Maar is een ander probleem. Maar daar maak ik een niew topic voor aan.

Dit was een typisch gevalletje: als automonteur denk je, oh dat kan ik wel, maar net zoals bij auto's, ff goed opletten ;)

Dank voor de hulp.

grtjs
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
De inlaatcombinatie moet toch echt in de koud water leiding.
Groeten b
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu