Electriciteitsdraden in gipsen muur

Coens

  • #1
Een deel van een gipsblokken wandje gaat eruit. In het wandje zijn een aantal electriciteitsdraden verwerkt in een pvc-buis voor twee schakelaars.
nu wil ik deze draden (en schakelaars) behouden en verlengen zodat ze via de wand en plafond kunnen. De schakelaars moeten dus blijven werken in het deel van het wandje dat is blijven staan. Weet iemand hoe ik die draden kan verlengen, en moeten ze dan weer in een pvc-buis? Alles moet weer afgedekt mbv wat houtwerk.
 

Fiesiekus

  • #2
Weer in PVC 5/8'' leggen en die wegwerken. Draden geheel vervangen vanaf de centraaldoos tot aan de schakelaars& verbruikers.
 

Coens

  • #3
Dank voor de reactie.
Ik kan de draden niet gewoon verlengen door er een stuk draad tussen te zetten met een koppeling o.i.d.?
 

Fiesiekus

  • #4
Lasdoos kan, maar die moet bereikbaar/in ''t zicht blijven om evt. draden opnieuw te trekken. Als dat geen bezwaar is , kunt u het zo aanpakken, maar beter/netter is, de draden geheel opnieuw te leggen. Dat zijn de kosten niet.
 

Whimpey

  • #5
Kan me helemaal in de oplossing van Fiesiekus vinden. Daarbij wil ik bovendien opmerken dat extra verbindingspunten (lassen) alleen maar KUNNEN leiden tot meer storingen. Dus het beste is gewoon de PVC-pijp verlengen met een mofje en een stuk pijp, en de draden even opnieuw (laten) trekken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu