Eisen tyleen gasleiding in tuin

Peertje105

  • #1
Hallo,

Ik ben op zoek naar de eisen die gelden voor het gebruik van tyleenslang die in de tuin ligt om de garage te voorzien van aardgas. Wat voor diepte? bescherming? Hief hier iemand een link voor waar dit duidelijk beschreven staat?

Probleem is dat ik door een gasleiding gestoken heb bij het verwijderen van een struikje. Ik wil de vorige eigenaar van het huis hier voor aansprakelijk gaan stellen om dit op te lossen. De slang ligt onbeschermd op slechts 15 tot 20 cm diepte!! Moet zoeiets ook door een erkende installateur gebeuren of mag iedere hobbybob dit doen?

groeten en alvast bedankt voor de hulp,

Peter
 

Fiesiekus

  • #2
De gasleiding naar de garage met een gasafsluiter afsluitbaar vanaf de meterkast maken.

U zal bovengronds naar buiten moeten door de muur met een gasdichte doorvoering. Onder de vloer in huis met een mantel buis kan niet ivm de gasdichte doorvoer en de overgang naar buis onder de vloer. Buiten eerst gasbuisestricote naar het legniveau (minmaal 60 cm diep), dan aansluiten met speciale soepele bocht, dan overgaan op de vaste gasslang in de grond.

Aan de garagezijde precies omgekeerd, eerst van vaste gasslang naar soepele bocht, dan naar buis via gasdichte doorvoer met buis naar binnen en daar weer verder naar het aansluitpunt voor het toestel met de daarvoor ge-eigende materialen.

In de garage mag de buis niet onder de vloer, maar moet boven de vloer naar binnen.
 

Peertje105

  • #3
De leiding gaat van de kelder/meter naar buiten de tuin in. Loopt dus niet onder een vloer door. Via de tuin loopt de leiding langs de garage af en gaat daar naar binnen op de plek waar ook de cv ketel hangt. De leiding is 25mm tyleen en wordt voordat de leiding naar binnen gaat omgezet naar 22mm koper via speciale koppelingen. Dit gebeurt bij de garage op een 15 cm diep.
 

Fiesiekus

  • #4
Hoe diep lag die kapotte buis?
 

Peertje105

  • #5
15 tot 20 cm
 

Fiesiekus

  • #6
Onverantwoord!
 

Peertje105

  • #7
Inderdaad, nu nog bewijzen dat ik het gelijk aan mijn kant heb. Heb ook nog een aankomende rechtzaak tegen de vorige eigenaar en daar wil ik dit in meenemen :-)



Het grijze gedeelte onder het wit is ongeveer 60 cm hoog. Kun je ongeveer zien hoe (on)diep de leiding ligt! De grijze rioolbuis is 125mm (ligt er los bij, dus niet in de grond).
 

H@ns

  • #8
Verder in de rechtszaal, slotje!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu