Eisen aan wand voor inbouwreservoir en hangend toilet

MariekeG

  • #1
Ik wil mijn huidige wc "verbouwen". Alle tegels en de pot eruit, nieuwe tegels en een inbouwreservoir met hangpot erin.

Nu vraag ik mij af welke eisen er aan de wand worden gesteld waar het inbouwreservoir en de pot aan komen te hangen.

Iemand enig idee? En dan natuurlijk ook de vraag hoe ik kan meten of mijn wand aan die eisen voldoet.
 

MariekeG

  • #2
Net gevonden op site van Geberit:

Eisen aan een achterwand bij een voorzetwand montage:
■ Stabiele wand als achterwand
De achterwand dient de belasting van de montage elementen op te kunnen nemen. Deze belasting staat gelijk aan de belasting op een wand bij het direct aan de achterwand monteren van sanitair.
■ Gipskartonwand met enkele profielen
De achterwand moet bij een vrijstaande voorzetwand installatie tenminste voldoen aan een metaalprofiel van CW 75/100 met een 1-laagse beplating van 18 mm of een 2-laagse beplating van 2 x 12,5 mm. Op die punten waar het element aan de wand wordt bevestigd, dient een houten steunplaat van minimaal 20 x 10 x 3 cm aangebracht te worden. De wand dient verder verticaal stijf gemaakt te worden.
■ Gipskartonwand met dubbele profielen
Ook bij deze uitvoering zijn bijzondere maatregelen noodzakelijk. De profielen dienen aan elkaar verbonden te worden en op die punten waar het element aan de wand wordt bevestigd, dient een houten steunplaat van minimaal 20 x 10 x 3 cm aangebracht te worden.
 

Xr8

  • #3
Een muur is het mooist. Een gipswandje kan wel, indien de staanders voldoende stevig zijn. Je kan dan een balk over de staanders schroeven en daarin het frame vast zetten.

De krachten op een frame zijn best groot. Zeker als je op de pot gaat zitten. Zorg dat het geheel stevig is en dat er absoluut geen beweging in het geheel zit. Als dit wel zo is dan heb je kans op scheurende tegels.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu