Egaliserende werking ondervloer

PeterT

  • #1
Beste klussers,

Heeft iemand ervaring met (merk)?

Ze beloven dit:
Naast de reeds vernoemde geluidsreductie, zorgt (merk) ook voor een hoge mate van thermische isolatie en een egalisatie van oneffenheden in iedere ondervloer tot 6 mm.

Waarbij het mij vooral gaat om de egaliserende werking. De (zolder)vloer waarop het moet komen is redelijk ongelijk en bouwtechnisch is het mij afgeraden om hier een zware egalisatielaag op te leggen. Nu wegen die (merk)-platen een stuk minder maar weet niet of dat wat men belooft ook waarmaakt.

Alvast bedankt voor jullie reactie!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er mogen op dit forum geen merkgerichte aankoop-adviezen gegeven worden.
Daarom zijn alle merk-kenmerken uit bovenstaande vraag verwijderd.

Graag een omschrijving wat betreffende artikel voor iets is, zodat er een algemeen advies gegeven kan worden op artikelen van daie betreffende soort.

Als je de omschrijving hierna plaatst, zal ik zorgen dat deze in bovenstaand verhaal terecht komt. Redupax
Je kunt het ook zelf editen eventueel (1 uur de tijd).

En anders zit er niets anders op dan al of niet te geloven wat er op de site van een fabrikant beloofd wordt, want er bestaan vele soorten en merken geluiddempende materialen om onder laminaatvloeren te leggen.

Wij gaan niet één bepaald merk promoten.
 

PeterT

  • #3
@Kees: Oops :oops: niet bij stilgestaan.

Dit is wat de fabrikant belooft/is:

De geluidsreducerende ondervloer speciaal voor parket en laminaat!

Een gecertificeerd ondervloersysteem, welke internationaal uitgebreid werd getest op zowel een betonnen als wel een houten ondergrond en daarmee het bewijs leverde de eerste in zijn soort te zijn die voldoet aan de normen en aanbevelingen van het bouwbesluit.
(merk) bereikt een contactgeluidsreductie van meer dan 21 dB ∆Lw / 10 dB ∆Llin op basis van de nieuwe Europese norm EN-ISO 140-8/717-2.
Daarmee is (merk) de meest ideale ondervloer voor laminaat en parket en garandeert een langere levensduur hiervan.

(Merk) is voorzien van een VVP laag. Deze laag zorgt ervoor dat er tijdens het snijden en de verwerking van de panelen, geen hinderlijke vezels vrijkomen en draagt bij aan de bijzonder goede geluidsreducerende eigenschap.
(Merk) is samengesteld uit het zuiver natuurlijke resthout van populieren, berken en naaldbomen en is daarmee volledig milieuvriendelijk. De (merk) panelen zijn dan ook naturel van kleur.
Naast de reeds vernoemde geluidsreductie, zorgt (merk) ook voor een hoge mate van thermische isolatie en een egalisatie van oneffenheden in iedere ondervloer tot 6 mm.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu