Egaliseren slaapkamer vloertjes

Red

  • #1
Aangezien we toch in de renovatie mood zijn....

In de slaapkamers 2st van ca 3x3 en 1st van 2,3x2,3 staan de kasten meestal wankel en moet ik er wigjes onder slaan om de de kasten in het lood te krijgen. De vloeren bestaan uit een cementen dekvloer met daarop vloerbedekking (die vervangen gaat worden).

Daarnaast is 1 tussenmuur vervallen en 1 inbouwkast gesloopt, dus er moet sowieso iets gebeuren om het weer een beetje strak te krijgen.

Hoe zou je zoiets kunnen aanpakken zonder er meteen een mega klus van te maken?

De hoogte verschillen heb ik nog niet gemeten, maar ik schat maximaal 2-3 cm, vooral in het midden van de kamers. Daar waar de tussen muurtjes gestaan hebben, heb ik deze totaan de beton weggehaald, dus daar zit als het ware een sleuf van ca 3cm (de dikte van de smeerlaag). Het betreft een bovenverdiepingsvloer bestaande uit een perfora vloer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dan komt u uit op een egalisatiemiddel.
Een cementdekvloer wordt erg hoog, hierbij moet u rekening houden met zeker vijf cm op de dunste plaatsen.
 

Red

  • #3
Wanneer ik de vloer bedekking er af trek, blijven de lijm resten van de jute rug achter op de vloer, mag zo'n middel daaroverheen of moet alles tot op de dekvloer worden verwijderd?
 

renehi

  • #4
Zoveel mogelijk verwijderen, Totdat je het niet meer met een verfkrabber of plamuurmes eraf kan halen. Je kunt eventueel ook een lijmverwijderaar kopen. Daarna voorstrijken en dan egaliseren. Tussen de lagen door alles goed stofvrij maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu