Egaliseermiddel afwerking als badkamervloer

Pasquale7

  • #1
Beste klussers,

Ik heb net dit forum ondekt en heb er nu al erg nuttige info gevonden. Echter heb ik nog een vraagje die ik nergens heb gevonden. Ik ben grootscheeps aan het verbouwen en ga binnenkort beginnen aan de badkamer. Het is een pand uit 1901 met houten vloeren. Ik wil daar een betonvloer met Lewis-platen inleggen. Dit alles is redelijk duidelijk en heb ik al terug gevonden in eerdere topics hier op het forum.

Echter zit ik er aan te denken om de straks gestorte betonvloer met egaliseermiddel te egaliseren (link verwijderd) en deze daarna te impregeneren tegen vocht. Mijn vraag is of deze na die behandeling dan waterdicht zal zijn. Het is dus de bedoeling dat de betonvloer mooi glad is zodat hij meteen af is. Ik wil hem dus niet meer betegelen o.i.d. maar gewoon zo gebruiken.

Ik heb ook nog zitten denken aan leemstuc of tadelakt over de betonvloer. Dit zou ook vochtwerend zijn maar ik heb geen idee of dit sterk genoeg is als vloer.

Ik hoop dat iemand mij een antwoord kan geven op deze vragen. Alvast hartelijke dank.

Groet Pascal
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Egaline is niet hard genoeg om veel op te lopen en beschadigt vrij gauw zonder afwerklaag van betonverf o.i.d.
Ik denk dat impregneren ook niet lukt gezien de dichtheid van het materiaal.

Met leemstuc en tadelakt heb ik geen ervaring, gebruik de zoekfunctie van het forum met "tadelakt", er zijn een paar topics over.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu