Egalisatiemortel verven voor keukengebruik?

Hjmarlies

  • #1
Erg handig dit forum, vooral nu ik een eigen huis heb...... Helaas heb ik nog niet voldoende ervaring voor het fatsoenlijk beantwoorden van vragen, vandaar dat ik me vooralsnog even beperk tot het stellen van vragen. Voel me daardoor wel een beetje een 'profiteur', maar ja, vragen beantwoorden zonder voldoende kennis van zaken heeft ook niemand wat aan.

Hier dan maar een vraag: waarop ik niet echt een duidelijk antwoord kan vinden op internet tot nu toe:

Ik weet dat egalisatiemortel bedoeld is als basis voor verdere vloerafwerking, maar kan ik ook direct op egalisatiemortel verven (betonverf, 2 componenten, epoxy o.i.d.)? Het is voor een keukenvloer. Maakt het dan nog uit of ik egalisatiemortel voor binnen- of buitengebruik gebruik?

Ik zit nl. te twijfelen tussen egalisatiemortel en zandcement voor het egaliseren van mijn vloer. De laag zal maximaal zo'n 3 cm. zijn en op de dunste plekken net iets meer dan 2 cm. Ik weet dat dit de gevarenzone is voor een verantwoorde zandcementvloer, maar het is aan de andere kant ook weer een enorm kostbare dikte voor egalisatiemortel (ca. 16m2 oppervlakte).

Omdat we niet van plan zijn een dure vloerafwerking te kiezen (zoals ik zei willen we gewoon de dekvloer verven met een goede vloerverf en niet met b.v. tegels of marmoleum) neem ik zandcement überhaupt mee in de afweging (afbreukrisico is immers niet zo groot vanwege de geringe kosten), maar als de optie egalisatiemortel i.c.m. verven goed mogelijk is, ben ik best bereid daarvoor wat meer te betalen.

Voordeel daarvan zal immers zijn een gladder eindresultaat dan zandcement (wel zo prettig als je de vloer wilt verven) en tevens een duurzamere constructie dan met een zandcementlaag van maximaal 2 á 3 cm. Toch?

Vriendelijke groeten,

Henk-Jan
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Zie mijn geplaatst topic over het glad maken van een vloer

suc6

Gerrit
 

Deb

  • #3
Hoi Henk-Jan,
als je er nog niet uit bent zoek dan eens op ********, zij geven goed advies!


Het aanbevelen van merken en bedrijven is op het forum niet toegestaan, mod.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu