Egalisatiemateriaal

Bartezz

  • #1
Mijn woonkamer heeft een plavuizenvloer van ongeveer 45 m². Dit is door de vorige bewoners zelf neergelegd en er zit nogal wat hoogteverschil tussen de plavuizen (soms bijna 4 mm).

Tevens merk ik dat de vloer in het midden van de kamer iets is verzakt. (ongeveer 1 a 2 centimeter). Het gaat om een betonnen ondervloer. Ik wil laminaat gaan leggen maar het hoogteverschil is volgens mij te groot om mooi te kunnen leggen. Ik heb een paar plavuizen eruit gehakt maar het verwijderen van de tegellijm maakt de vloer er ook niet mooier op. Ik vrees dat ik moet gaan egaliseren.

Nu heb ik altijd begrepen dat egaliseren een gigantisch kostbare aangelegenheid is en zie af en toe aanbiedingen in de bouwmarkt van "goedkope" egalisatiemortel. Zou dit het soort zijn waar ik mee uit de voeten kan, of raden jullie mij professioneler materiaal aan.

Dank., Bart
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Indien je een vraag stelt over hoe te egaliseren, en met ongeveer (zonder merkvermelding) wat voor materiaal, dan kan daarop een antwoord gegeven worden. Wij zijn er op dit forum niet voor om de materialen van bouwmarkten of andere bedrijven aan te prijzen of juist af te kraken.

Lees de andere onderwerpen hier over het egaliseren van vloeren en je zult merken, dat je voor grotere diktes beter een ander soort materiaal kunt gebruiken dan de inderdaad erg kostbare speciale egalisatie-mortel.

Op de vraag of materiaal van een bouwmarkt slechter is kan dus geen antwoord gegeven worden!
 

Bartezz

  • #3
Sorry zoe bedoelde ik het niet. Ik ben er inmiddels uit en ga de plavuizen aan de rand wegtikken en opvullen met beton, schuimfolie erop en "groene" onderplaten. Volgens mij heb ik dan een goede basis voor een laminaatvloer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
U hebt het over 1 a 2 cm en u wilt dit opvullen met beton ?
Dit lijkt me een kansloze missie, gebruik een egalisator, dit kost mischien iets meer maar dan is het ook goed.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu