Één radiator werkt niet

Waterpipe22

  • #1
Hallo,

Even geleden poste ik op dit forum over een probleem met de verwarming. Dit is inmiddels opgelost, maar nu heb ik een ander probleem. Één van de radiatoren doet het niet, de anderen doen het allemaal wel.

De druk die aangegeven wordt door de cv is goed, en ik heb dan ook het vermoeden dat het aan de radiator zelf ligt. Iets zorgt ervoor dat er geen warm water doorheen loopt. Ik heb zelf al wat gezocht op internet en daar werd gezegd dat thermostaat kranen nog weleens vast willen gaan zitten? Zodat er geen water meer door komt?

Ik heb in ieder geval een paar foto's gemaakt. Kunnen jullie mij vertellen of dit een thermostaatkraan is en of die waarschijnlijk het probleem is? De eerste foto is van de kraan. De tweede van een ventiel of iets dergelijks bij de afvoerleiding (die heb ik open gedraaid). De derde foto is het geheel.

Volgens mij werkt het upload systeem van afbeeldingen niet goed, ik krijg mijn foto's er namelijk niet op.

EDIT: de kraan die erop zit is een thermostaatkraan. Mocht die het probleem zijn, is die dan nog te repareren of moet die gewoon vervangen worden?

EDIT 2: het binnenwerk van de thermostaatkraan draait ook mee als je aan de knop draait. Ik weet niet of dit hoort? Het binnenwerk kan trouwens ook gewoon onafhankelijk van de kraan draaien?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Al goed ontlucht?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Maak je foto's eerst een stuk kleiner, via Paint verkleinen tot 30% is voldoende.
Dan moet het lukken.

Zit er ook een voetventiel op de radiator? Die zou nog dicht kunnen staan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu