Een pot systeem of beits?

Red

  • #1
Zit er eigenlijk een wezenlijk verschil tussen een beitsverf van de bekende merken en een zgn eenpot systeem verf (EPS). EPS verpoederd na een paar jaar ook, net als beits.

Om te beginnen gaat het om 'ruwe' eiken planken op de zuidzijde van de garagegevel.
 

EGeen

  • #2
Ja, er zit een vercshil tussen:

- EPS is meer een lak, om het simpel te zeggen: "er zitten meer lakbestanddelen in" hierdoor is de verf vaak wat sterker (en dus wat minder elastisch)
- Een beits trekt dieper het hout in
- Een beits is beter vochtregulerend

In uw geval al het gaat om een gehele wand: Beits nemen
 

Red

  • #3
Van sommige merken zijn er meerdere varianten beits, waarbij de 'meesterbeits' of 'pantserbeits'de sterkste zijn die het langst meegaan.

Heb je bij deze variant tov de standaard beits meer kans op scheuren/bladeren vd verf? Er zit nu Tenco troep op die wanneer ik er in het voorjaar 2 lagen opzet, in het najaar al vaal is.

Het hout is zeker niet rot, het zijn planken zo uit de stam gezaagd en niet geschaaft oid...
 

EGeen

  • #4
Van somige merken zijn er meerdere varianten betis, waarbij de meesterbeits of pantserbeits de sterkste zijn die het langst meegaan
Eerst 2 misvattingen rechtgezet:
- Dit zijn normale beitsen
- Ze zijn niet echt "sterker". Sterker doel ik op bijvoorbeeld een veelvoorkomend PU systeem. Dus krasvast etc. Dit heeft niets met een beits of de duurzaamheid te maken.

Verder ja, ze laten wel iets minder vocht door, omdat deze verven dichter van structuur zijn. Hierdoor beschermen ze wel het hout beter tegen uv etc. Ik weet niet precies welke tenco u heeft gebruikt, maar ze hebben veel impregnerende beitsen, deze beschermern het hout tegen rot etc, maar verder hebben ze weinig om handen tegen licht etc. U kunt de bijvoorbeeld de tussenklasse(of dezelfde) proberen van dezelfde fabrikant als de meesterbeits of pantserbeits die u heeft genoemd.

Hierbij is het wel goed om het hout wel goed netjes te schuren etc. zoals "normaal" hout
 

Red

  • #5
Het was overigens Tencopracht, een carbolenium vervanger.
Ik ga het tzt sowieso machinaal schuren en dan met een standaard beits bewerken en dan even afkijken hoe lang dat goed blijft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu