Edy CD 7650E condensdroger aandrijfriem gebroken

Sadewi

  • #1
Wie kan mij vertellen hoe ik de aandrijfriem van mijn condensdroger vervang?

Ik heb namelijk zojuist de droger aan de achterkant open gemaakt, aangezien hij nog wel droogde maar de trommel niet meer rond draaide.

Toen ik de achterkant open had liggen zag ik dat de aandrijfriem gebroken was. Ik ben van plan morgen een nieuwe riem te gaan halen, echter ik heb geen idee welk deel van de droger ik open moet maken (bovenkant, voorkant of achterkant?) om de riem terug te plaatsen.

Via de achterkant lijkt me niet echt logisch aangezien ik zag dat de riem aan de rechtervoorkant onderin bevestigd was. Wie kan mij helpen en zo gedetailleerd mogelijk vertellen hoe ik de riem op zijn plaats krijg?

Ik ben overigens een "blonde" vrouw, dus leg het a.u.b. zo simpel mogelijk uit. Ik hoop dat het gaat lukken, want alleen aan voorrijkosten ben ik al 65 euro kwijt als ik een monteur moet laten komen en voor dat geld wil ik het liever eerst zelf proberen.
 

Co de Witgoedman

  • #2
Simpel uitleggen gaat helaas niet, vaak moet de hele droger uit elkaar.
Dus helaas geen eenvoudige klus.
 

Sadewi

  • #3
Dan ga ik het gewoon proberen. Lukt het niet dan kan ik altijd nog een monteur laten komen. Of mogelijk is er toch nog iemand die me een paar tips kan geven waar ik rekening mee moet houden.
 

Co de Witgoedman

  • #4
Oke, zelfs wij vinden deze droger lastig, maar vooruit, het beste kunt u eerst de bovenkant loshalen, daarna het achterlagerblok en de achterwand, dan komt de trommel los en kunt u bij de snaar, maar nogmaals, deze droger hoort niet bij mijn favorieten.
 

Sadewi

  • #5
Dank je! Mocht het toch niet lukken, dan begrijp ik dat ik jullie niet hoef te bellen om de klus af te maken? Ik ga mijn best doen. Wordt vervolgd.
 

Co de Witgoedman

  • #6
"Ik ben wel blond, maar niet dom!"


Bovenstaande onderschrift kan dan aardig kloppen.

Succes met de klus, bij problemen zal ik wel proberen te helpen hoor...
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Beste Sadewi,

De monteurs op dit forum zijn niet te bellen.

Zij werken geheel belangeloos mee aan dit forum, en verrichten geen reparatiewerkzaamheden voor forumleden, die een klus niet weten te klaren.

Zo blijven ze onafhankelijk!
 

Sadewi

  • #8
Even voor de duidelijkheid, ik ben ook helemaal niet van plan om iemand te gaan bellen! Deze opmerking was grappig bedoeld. Ik hoop via dit forum de informatie te krijgen die ik nodig heb en ik vind het fijn dat "De Witgoedman" mij daarbij wil helpen.
 

Sadewi

  • #9
Ik heb inmiddels de achterkant van de machine open liggen, de trommel heb ik eruit gehad en weer terug gehangen met de aandrijfriem eromheen. Hoe krijg ik nu de aandrijfriem om het aandrijfdeel van de motor, links onderin? De riem moet volgens mij nl. nog een behoorlijk stuk oprekken (zo'n 5 cm) om hem om de aandrijfstang van de motor te kunnen bevestigen. Ik heb gekeken naar de oude riem en ondanks dat ik precies hetzelfde type heb gekocht, is de oude riem zo'n 3 cm langer. Waarschijnlijk is deze door het gebruik opgerekt. Wie kan mij vertellen hoe ik nu de aandrijfriem aan de aandrijfstang van de motor bevestig? (Ik hoop dat jullie mijn vraag begrijpen).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu