Duurdere verf ook echt beter?

Jarnos

  • #1
Over drie weken gaan we verhuizen naar een woning die van onder naar boven volledig nieuw in de verf gezet moet worden,zowel binnen,als een groot gedeelte buiten. Nu ben ik benieuwd hoe jullie ervaring is met duurdere proffesionele verven......Is duurder in de regel ook altijd beter?(dan doel ik voornamelijk op het gebruik en de dekking) Of kan ik net zo goed in de bouwmarkt een paar blikken van de schappen halen?
Dus is het prijsverschil (tot 5x) het echt waard? Het gaat trouwens zowel om de muurverf als om de houtverf...

Ben benieuwd,
mvg Jarno.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
In het algemeen is de duurdere proffesionele verf beter dan de goedkope uit het schap want anders was er ook geen markt voor onder de profs. Over het algemeen is de dekking (dus ook het verbruik) beter en ook de levensduur van de verf.
Een heel huis schilderen gaat dan aardig in de papieren lopen. De afweging die je moet maken of het prijsverschil het je waard is of dat je na 2 a 3 jaar alles opnieuw moet doen of dat je na 5 jaar met wat nalopen en herstelwerk de boel netjes houdt en na 10 jaar een grote onderhoudsbeurt.

Bij zo'n grote klus ga ik dan naar de groothandel waar de schilders ook komen en koop daar alles in een keer en krijg dan aardig wat korting en goed advies.
 

Fiesiekus

  • #3
Zeker voor de buitenboel de kwalitatief allerbeste verf toepassen. Zoals Frank noemt: de dekking is beter. Verder werkt 't prettiger en het resultaat is beter/fraaier en duurzamer.

Er zijn wel consumenten-sites die vergelijkend onderzoek naar de duurzaamheid doen.

Ik weet niet hoeveel hout je te schilderen hebt; maar ga eens het prijsverschil na en neem maar aan dat het vies tegenvalt als je over 3 - 4 jaar de slechte/goedkope lagen er weer af moet halen.

Ik ben een week geleden 1 dag bezig geweest de slechte lagen die een "profi-schilder" had aangebracht op vieze en slechte ondergrond, weer te verwijderen en opnieuw te lakken. Reken maar dat dat balen is!

Iets dergelijks kan ik ook vertellen over de kwartsverf die ik binnen heb aangebracht.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Dekking kan ook met peperdure verf tegenvallen. Dit is inherent aan het gebruikte pigment.

De meerwaarde van prof. verf zit hem voornamelijk in de duurzaamheid, die weer afhankelijk is van de samenstelling. U kunt ervanuit gaan dat de duurdere verf langer overstaat, sommige zelfs tot 8 jaar bij en juiste ondergrondbehandeling.

De research voor deze nieuwe producten kost geld. U krijgt daarvoor wel topproducten waar een busje bouwmarktverf niet mee kan concureren.

En u kunt bij het juiste gebruik van prof.verf de ladder / steiger heel wat langer in de schuur laten staan.
 

Jeroen94704

  • #5
Duurdere verf kan ook efficiënter zijn. Ik heb laatst beton geverfd, en met de "huismerk" betonverf haal je ~5 m2 uit een blik van 0.75 liter, terwijl je met een duurder merk ~15 m2 uit een blik van 1 liter haalt.
 

BeeTeeWee

  • #6
Ik schilder zelf uitsluitend nog met topmerken. Het kost goud geld, maar het werkt prettiger, dekt beter, het verbruik is ook daardoor lager, het eindresultaat ziet er beter uit en het blijkt uiteindelijk toch veel duurzamer.

Oordeel over bepaalde verf verwijderd, hiervoor zijn de consumentenforums, mod.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #7
Dat zeg ik...Kees :lol:

Het verschil tussen bouwmarktverf en prof.verf is het verschil tussen VERVEN en SCHILDEREN.
 

Pieter Jan

  • #8
Tjonge, laat ik nou toch het idee hebben gehad, dat dit forum zich niet bezig hield met kritiek op producten van bepaalde merken. Weliswaar wordt hier niet specifiek een bepaald merk genoemd, maar wel in één handveeg alle bij bouwmarkten verkrijgbare verven stevig afgekraakt.

Ongeacht of dat terecht is of niet doet daar niet aan af. Op andere vragen over kwaliteit van producten (bijv. wasmachines van goedkope of dure merken) wordt steeds gezegd: "daarvoor moet u bij een consumentenforum zijn".

Maar hier bij de verven mag het nu wél? :?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Tot er een mod op het forum komt :wink:
 

Chathanky

  • #10
Proffesionele verf gebruikt door schilders is toch enkel op waterbasis? of geldt dit enkel voor binnenverf?

Watergedragen verf is minder duurzaam en dan zal de steiger toch vaker de schuur uit moeten.

:-| Er wordt toch niks afgekraakt? de keuze blijft aan je zelf wat je neemt.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #11
Zowel watergedragen als oplosmiddelhoudende verf kunnen behoren tot de categorie professionele producten.

De ARBO wetgeving schrijft ( in Nederland ) voor dat voor binnenschilderwerk watergedragen dient te worden gebruikt. Beter voor het milieu en de schilder.

We zijn echter nog niet zover dat watergedragen voor buiten dezelfde duurzaamheid / kwaliteit heeft als terpentine verdunbare verven.
 

Jarnos

  • #12
Iedereen hartelijk dank voor de reacties! De conclusie is duidelijk,ik ga voor een professionele verf,in de hoop er voorlopig vanaf te zijn,en tot een beter eindresultaat te komen....(Schilderen is niet m'n sterkste kant heb ik in het verleden gemerkt,dus ik ga naar een prof verfwinkel en laat mijzelf goed informeren :mrgreen: )

Bedankt!

Mvg jarno
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #13
Now you'r talking... :lol:
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #14
Mag ik hieraan nog iets toevoegen ? Nog belangrijker is de voorbereiding van het schilderwerk! Doe je dit niet, dan mag je nog de allerbeste en duurste producten gebruiken, het resultaat zal altijd tegenvallen. En dan is het de schuld van de verf, en de winkelier die de verf verkocht heeft.

Dagelijkse kost in de winkel....!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #15
100% gelijk... een foute ondergrond / voorbehandeling kan met de duurste verf niet meer gecorrigeerd worden.
 

Fiesiekus

  • #16
Klopt, dat was ook de oorzaak van de door mij gemelde trammelant . Dus slechte lagen verwijderen, slecht hout vervangen, altijd goed ontvetten, schoonmaken met water en schuren, ook tussen de lagen.
 

Red

  • #17
Het kost mij weken om mijn hele huis te schilderen, waarmee ik al vele duizenden euro's aan schilderkosten bespaar. Dan maakt het mij ook niet zo veel meer uit of ik nu 15 of 50 euro voor een blik lak betaal.

Ik mag geen namen noemen, maar voor buiten gebruik ik SB hoog glans lak en deze is super. De kozijnen die in de zon staan, zijn 5 jaar terug gedaan en zijn nog als nieuw. Dit heb ik met nog geen enkele andere verf...zeker geen halfglans lak of 1 pot systeem bereikt.

Dus in principe is voor buiten goedkoop, duurkoop.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #18
Dus mensen..kunnen we concluderen dat dure verf zijn geld dubbel & dwars waard is indien we de ondergrond goed voorbehandelen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #19
Jarnos schreef op 27 juli:
Iedereen hartelijk dank voor de reacties! De conclusie is duidelijk,ik ga voor een professionele verf,in de hoop er voorlopig vanaf te zijn,en tot een beter eindresultaat te komen....(Schilderen is niet m'n sterkste kant heb ik in het verleden gemerkt,dus ik ga naar een prof verfwinkel en laat mijzelf goed informeren Mr. Green )
Slotje dan maar ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu