Duofix bidet muurplaat

Deleted member 32812

  • #1
Ik ben bezig een bidet inbouwframe te plaatsen - duofix -. Deze heeft onderaan links en rechts van de afvoer elk een plaat waarop je een muurplaat kunt bevestigen. Heeft iemand ervaring met het plaatsen hiervan? Ik had geen idee - ondanks de gebruiksaanwijzing - hoe ik ze moest plaatsen (de muurplaten zaten er trouwens niet bij), dus had ik de leidingen gewoon langs de afvoer laten lopen. Kan dit? En moet ik de leidingen nog voor de zekerheid aan het frame vastzetten? Voor de bocht naar het frame zitten de leidingen wel in een zadeltje.
Ik moet ook nog uitzoeken hoe ik de gaten precies boor in de ombouw.
Afijn, veel vragen, maar misschien heeft iemand ervaring met zoiets plaatsen.
 

BeeTeeWee

  • #2
Ik heb bij het plaatsen van zo'n frame de muurplaatmogelijkheid omzeild, door gebruik te maken van kunststof 5-lagenbuis (unipipe 16mm). Die liet ik inderdaad aan weerszijden van de afvoer naar buiten komen. Daaraan heb ik koppelingen gezet om vervolgens met flexibele slangen de kraan aan te sluiten. De leidingen dien je inderdaad wel ergens met een klemzadeltje vast te zetten.

Het plaatsen van de afvoer en de kraan is trouwens een enorm geklooi. In een zeer beperkte ruimte moet je EN een sifon EN een warmwaterleiding EN een koudwaterleiding EN die stangetjes voor de bediening van de sifonplug zien kwijt te raken. En terwijl het bidet vrijwel tegen het frame ligt en wel waterdicht graag...

Volgens mij heb ik destijds de sifon vervangen door een flexibele afvoer, die ik zodanig in een U-bochtje heb gewrongen dat er toch een zwanenhals ontstond.

De ombouw kun je ervoor zetten en voorboren met een staalboortje. Vervolgens schroef je de plaatmaterialen gewoon vast aan het frame.

Succes ermee!
 

Deleted member 32812

  • #3
Bedankt. Na wat onderzoek en proberen, zal ik ook de leidingen plaatsen zonder gebruik van muurplaten.

Wat is een handige manier om de frames voor toilet en bidet af te tekenen op wandplaat van multipex (185 H x 120 B cm). Als ik die plaat ervoor zet kom ik nergens meer bij.
 

BeeTeeWee

  • #4
Ik zou vanuit de zijkanten meten waar de harten van de staanders precies zitten. Dat teken je af op de plaat. Vervolgens zet je de plaat ervoor en boor je eerst op twee plekken voor (liefst iets boven het midden van de plaat, bovenaan het frame dus. Daar zet je de plaat vast met een paar parkers. Die verschuift dan alvast niet meer.

Vervolgens werk je vanuit het midden naar onderkant, bovenkant en zijkanten. Dan staat de plaat nooit hol of bol. Zet 'm op!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu