Dunstuc over glasvezelbehang

Hharbers

  • #1
Ik wil een kamer gaan opknappen.
Muren zijn oorspronkelijk bezet met specie en later uitgevalkt met mp75. Hier is glasvezelbehang over gezet en latex kleurtje.

Ik wil van de glasvezel af en de hele boel strac gestuct hebben en daarna opnieuw sauzen.
Muren zijn behoorlijk vlak echter niet sausklaar onder het behang.

Tips om glasvezel er goed af te krijgen? Kan ik gewoon over resten van oude behanglijm stucen?

Ik wil met F&F de zaak strak zetten maar stucgeleiders zijn minimaal 6 mm dik en er hoeft denk ik maar 1 mm op om grove onderlaag glad te maken. Gewoon dun uitsmeren met spacmes over onderlaag of echt een laag erop stucen?
 

BeeTeeWee

  • #2
Glasvezel werd al geruime tijd geleden gebruikt om probleemondergronden bij elkaar te houden. Pas een aantal jaren geleden vond men de ruitjes- of visgraatstructuur ineens ook wel decoratief. Als je het spul zelf hebt geplakt, weet je wat bij jou de reden is geweest en dus of de onderlaag wel of niet problematisch is. Als je het toch verwijdert, ook alle loszittende delen erachter verwijderen en een goed voorstrijkmiddel gebruiken.

Over het algemeen trek je glasvlies er vrij gemakkelijk af, soms zelfs in hele banen. Het is heel sterk spul, dus dat hoeft niet snippertje voor snippertje te gebeuren. Uit ervaring kan ik je echter vertellen dat stuken over glasvliesbehang ook best te doen is. Dat houdt zich prima.
 

Hharbers

  • #3
Iemand nog tips voor het dunstucen, met of zonder stucgeleiders ?
of zijn er ook hele dunne stucgeleiders?
 

BeeTeeWee

  • #4
Geen stucgeleiders gebruiken. Gewoon dun opzetten, gladtrekken en pas als het enigszins is aangetrokken afmessen met een breed spackmes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu