Dunne muur met lagen

Stengsio

  • #1
Ik ben de laatste dagen flink behang wezen krabben. Nu ben ik 1 dunne muur tegengekomen waarvan ik niet weet wat ik er mee aan moet. Er zit bouwbehang over maar dat wil ik verwijderen omdat het hier en daar loslaat.

Wanneer ik die dit verwijder vind ik daaronder karton! Volgens mij zitten er ook dunne laagjes gips onder. Ik kan deze laag karton nooit helemaal verwijderen... Kan ik wel het bouwbehang verwijderen en over dat karton een laag gips doen? Of kan ik daaroverheen behangen? Het is niet echt vlak alleen....

Wat moet ik doen met dat karton? Het is denk ik een gipswandje... klink heel hol....

Alvast bedankt,
Martin
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik ben bang dat u bezig bent geweest om de papierlaag van gipsplaat af te krabben, gipsplaat heeft aan beide zijden een papierlaag die in wezen de stevigheid geeft aan de plaat.

Om de plaat weer een beetje vlak te krijgen kunt u er een primer opstrijken en met plamuur de waar nodig weer glad maken, hierna gewoon behangen.
Soms lukt het de randen van het behang met fijn schuurpapier vlak te schuren.

Misschien heeft iemand nog een andere tip.

Succes.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik zou geen (lak?-)plamuur gebruiken maar gips om te "plamuren", de vakman gebruikt denk ik fix and finish voor zo'n dunne laag, ik had gewoon roodband gebruikt of een ander bekend (muur-)vulmiddel, omdat dat ook in kleinere verpakkingen te koop is.

Behang houdt niet zo geweldig op plamuur. Maar misschien bedoelde Jan wel hetzelfde?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik bedoel een soort gipsachtig plamuur, het is ongeveer hetzelfde als roodband alleen sterker, ik kan nergens de naam of leverancier terugvinden, het zit (zat) in een tube.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik heb iets dergelijks wel eens bij een bekend warenhuis gekocht, maar of ze dat daar nog hebben?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Ik gebruik nu een vulmiddel/plamuur van een prijsvechter nl. de A... goed spul, werkt goed, natuurlijk te weinig ingekocht, zit ook in een tube.
 

Stengsio

  • #7
Ok dan ga ik daar voor naar een bouwmarkt! Is het dat verstandig om alle plekken waar het bouwbehang slecht op zit te verwijderen en dan op te vullen met dit "gipsachtige plamuur", of zal ik alles verwijderen?
 

Jacco

  • #8
Wat Jan bedoeld is jointfiller. Dit is een gipskartonplaatvuller die normaal gebruikt wordt voor het vullen van naden. Het is sterker en harder dan fix en finish. Het is verkrijgbaar in tube en in poedervorm. Zelf zou ik kiezen voor de poedervorm.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Bedankt Jhu.
 

Stengsio

  • #10
Ok bedankt, ik weet genoeg! :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu