Dubbel glas - plakroedes - sponningsdiepte

Ari

  • #1
Beste klussers, inmiddels heb ik veel informatie en tips kunnen vinden op deze site over het plaatsen van dubbel glas. Er blijven nog een paar vragen over die ik graag zou willen stellen.

-Voor de diepte van de spouw neem ik in mm: glasband/glas/spouw/glasband/glaslat. Dit lijkt me duidelijk.
-Maar voor de hoogte? De kit, het glasband, en dan nog ruimte voor het blokje. Zie afbeelding. Ik vraag me af wat ik hier redelijkerwijs voor een maat moet nemen. Hoe ver vanuit de zijkant plak je het glasband, en is er een standaardmaat voor dit glasband?



-Heeft iemand ervaringen met het plakken van roedes op dubbelglas. Ik zou graag op mijn te plaatsen ramen (1000x800mm) twee verticale roedes plakken zodat het raam opgedeeld wordt in drie delen. Zo was de situatie orgineel. Drie losse ramen inzetten vind ik te kostbaar worden vandaar. Ik dacht de roedes ook met glasband en kit te monteren op het glas. Net als de rest van het raam. Aan de buitenkant en aan de binnenkant. Tevens wil ik de roedes verbinden middels een eenvoudige houtverbinding, aan de raamwerken. Iemand ervaring? Ik krijg het wel vast, maar zou de ruit nog genoeg kunnen werken met die opgeplakte strips?

Hartelijke groet, Ari
 

Exiled

  • #2
Voor maat a (de kithoogte, zeg maar); min 5 mm. Ik heb slechte ervaringen met de band te hoog waardoro er een maar een dun laagje kit overbleef. Ging bij regen lekken en ik kon de hele ruit verwijderen om de band lager te plaatsen (glaslatten binnenzijde).

Met 5 mm kit: geen lekkageprobleem meer.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Een standaard 114x67 kozijn heeft precies de juiste maat sponning voor dubbel glas. Uit m'n hoofd 16mm.

Mooier is het glas te bestellen met interne roedes. De plakroedes kunnen ze er ongetwijfeld bij leveren.
 

Ari

  • #4
Bedankt. Maar als de kithoogte zeg 5mm is, en het glasband 9mm, dan zou met een sponningshoogte van 16mm, slechts zo'n 2 mm over blijven aan ruimte tussen glasband en sponning...klopt dat dan?
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #5
Standaard sponning hoogte voor dubbelglas is 17mm
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu