Drukverlies ATAG Bl.Angel. 3 x bij vullen per dag.

Weezenhof

  • #1
Het volgende probleem doet zich voor: Moet 3x per dag bijvullen.

Monteur langs geweest. Deze heeft de warmtewisselaar vervangen (zat 10 jaar garantie op) Probleem bleef. Andere monteur heeft toen expansievat + overdrukventiel vervangen. Probleem bleef.

Toen waterdruk meter vervangen. Probleem bleef. Toen zelf de overstort (overdrukventiel) met een tuinslang verlengd en deze in een emmer gehangen. Pas op de 3e dagen stond er opeens 9 liter water in de emmer!

Moest nog wel steeds 3x bijvullen. WAT IS HIER AAN DE HAND ??? Kan geen lek vinden in het systeem. Overdruk ventiel nu al 2x vervangen.
 

TSPaul

  • #2
Is zeer vreemd, het lijkt er op dat het expansie vat niet werkt dit kan zijn doordat deze niet werkt of dat deze verkeerd gemonteerd zit,

In het vat zit een rubber voor dat ik een vat ophang druk ik met de waterpomp tang eerst even op het rubber zodat ik zeker weet dat er voldoende druk op zit en dat het rubber los komt, het rubber wil wel eens blijven plakken en dan heb je 2 of 3 bar nodig om het vat te laten inkomen.

Het overstort ventiel mag nooit open gaan onder normale omstandigheden.

Wat ook kan is dat de leiding naar het vat toe verstopt zit of een luchtbel in zit dan werkt het vat ook niet en gaat de prescor (drukbeveiliging) open.

Als het niet lukt kan ik altijd wel even komen kijken, ik werk bijna elke dag in de buurt.
 

Weezenhof

  • #3
Hoi Promaster,

Alvast bedankt voor je snelle reactie. Morgen komt er weeeer iemand kijken, zal hem met klem aangeven, dat er naar het expansievat gekeken moet worden.
Er is wel een nieuwe geplaatst, alleen iets kleiner, kan dit ook de oorzaak zijn ???

Alvast super bedankt,

Bert.
 

MarcoDezicht

  • #4
Kan maar lijkt mij zeer waarschijnlijk.
Drie keer per dag bij vullen dat is zeer veel.

Komt mij wel bekend voor heb ook eens een klant gehad, waar dit regelmatig het geval was, waar alles goed werkte, maar tijdens het vullen kwam de water druk niet boven de 1.5 bar warm toestel dus als het toestel koud was stond hij vrolijk te vragen om water bij mijn laatste bezoek heb ik hem met de perspomp op 2 bar gezet.

En je raadt het al: een jaar later bij onderhoud was hier dus weer het geval, dat er niet veel water in zat. Toestel hing 4 hoog.
Zonder hydrofoor.

Wat je ook kan laten doen om echt uit te sluiten dat je systeem niet lek is is deze af te laten persen.

Werkt goed veel ervaring mee.

succes morgen met colega instalateur..
 

GJC

  • #5
Er kan ook een lek in/bij je brander zitten. Het water verdampt dan rechtstreeks en verdwijnt door je schoorsteen. Wel lekkage dus, zonder dat je binnen sporen kunt vinden.

GJ
 

TSPaul

  • #6
Volgen mij kan het niet de warmte wisselaar zijn want de prescor is weer lek en dan moet er in de cv druk opbouwen boven de 2,5 bar.

Dan zit er niks meer tussen dan het expansie vat.
Kan ook zijn dat deze te klein gekozen is, maar dat denk ik niet, meestal is een 18 liter vat voldoende als je een standaard ketel hebt max 30 kW (bw)
bw = bovenwaarde
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #7
Kan zijn dat de voordruk in het expansievat te hoog is voor de situatie.
Voorbeeld, stikstofdruk is 1 Bar, vat hangt op zolder en druk is daar 1,2 bar.

In sommige gevallen is het dan beter om de stikstofdruk te verlagen naar 0,5 Bar. Het expansievat zit dan meer in het werkgebied. Druk van systeem afhalen en met een goede manometer de stikstofdruk meten en verminderen.
 

Weezenhof

  • #8
OPGELOST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monteur geweest, volgens hem lag het aan het expansievat. Deze was verder wel oke, maar de drukcapaciteit was niet goed. Nieuwe geplaatst en nu moet het probleem zijn opgelost. Ben benieuwd.
Iedereen bedankt voor het meedenken.

Groetjes Bert :D :D :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu