Droogtijd betonnen plafond (breekplaat) na lekkage badkamer

Webmagic

  • #1
Hallo,

Wij hebben ongeveer 2 weken geleden een lekkage ontdekt in onze woonkamer. De lekkage bleek afkomstig van onze badkamer. De afvoer, sifon op het bad was niet goed aangedraaid waardoor er veel water in onze betonnen vloer is gelekt. Het badwater is tussen de naad van de breekplaatvloer naar beneden gekomen. Het plafond is nog steeds vochtig . Nu is de lekkage vorige week 15/11 verholpen. Alleen is het plafond in de woonkamer nog steeds vochtig. Hoe lang duurt het ongeveer voordat het opgedroogd is en kan het zijn dat het wel even duurt voordat het is opgedroogd terwijl de betonnenvloer in de badkamer onder het bad wel droog is?

 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dat hangt van de hoeveelheid water tussen de plaat en de afwerkvloer af.
Beton is in principe waterdicht daarom lekt het ook op die naad.Het water zal zich eerst verzamelen tussen betonplaat en afwerkvloer en dan een weg naar beneden zoeken.Het kan dus nog wel even duren.
 

Webmagic

  • #3
Kan het dan ook zijn dat er ineens weer druppels op de muur/plafond zitten?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Als het sinds de reparatie eerst een tijdje droog is geweest en nu ineens weer 'nieuwe' druppen zou ik denken dat de reparatie niet gelukt is.

Indien je na ontdekken van de lekkage de defecte voorziening niet meer hebt gebruikt tot na de reparatie.Dan is het defect gewoon nog niet geheel herstelt of zelfs gevonden.
 

Webmagic

  • #5
Niet echt droog geweest, maar af en toe een druppel, zojuist wat van het spack weggekrabt en zie dat het beton nog erg donker is, dus waarschijnlijk "zweet" het beton nog af en toe.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Wees voorzichtig met wegkrabben van spack. Dit is niet onzichtbaar bij te werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu