Droogkast Whirlpool AWZ 7660 doet niets meer

Pauldewit

  • #1
Droogkast doet niets meer,lampjes branden niet, zekering is ok
is er in de droogkast een beveiliging tegen oververhitting ???
 

Pauldewit

  • #2
De droogkast doet niets meer, ik moet er wel aan toevoegen dat de condensatiecassette onderaan gedurende 2 jaar nooit is gereinigd en dan is ze uitgevallen, kan dit misschien de oorzaak zijn
 

HaZee

  • #3
Beetje laat, maar misschien voor anderen die vergelijkbaar probleem hebben; dit probleem kan komen door een klein IC-tje wat wel eens stuk wil gaan (icm een veiligheidsweerstand).

Gelukkig is het heel eenvoudig te repareren als je kan solderen. Even googlen op *********** en je vindt een complete stap voor stap soldeer handleiding hiervoor!

Let er wel op dat je ook de weerstand vervangt. Gebruik hier absoluut geen gewone weerstanden voor, die zijn brandgevaarlijk in witgoed! Gebruik altijd een veiligheidsweerstand. Die kan nl. niet in brand vliegen.
 

HappyGeppie

  • #4
Hoi HaZe,

Mooi antwoord aangaande de droger reparatie over het vervangen van het ic'tje en de weerstand. En ik wil ook wel graag op google zoeken maar waar moet ik naar zoeken om bij de juiste handleiding te komen? En hoe weet ik wat van de printplaat het Ic'tje is en wat de weerstand? Tja ik heb ooit wel techniek gehad maar elektronica was niet mijn sterkste kant. Ik was meer van Lassen en timmeren.

Ik hoor graag van je en hoop dat je me verder kunt helpen.
HG Geppie
 

HaZee

  • #5
Hi Geppie,

Het gaat om het IC-tje wat de stroom regelt voor je hoofd printplaat (de plaat achter de knoppen). Meestal is dat IC-tje op de printplaat zelf gemarkeerd als U4 of U5. Je kan hem herkennen aan 7 pootjes (4 aan de ene kant en 3 aan de andere kant). Google met het gevonden typenummer en je vind vast een goed verkoopadres!

De veiligheidsweerstand waar het over gaat is heel vaak op de printplaat gemarkeerd als R76 en heeft soms een tekstuele markering op de weerstand zelf (meestal is dat dan 47R, wat betekend 47 Ohm) en anders een kleurcodering. Vervang deze liefst voor één waarde hoger om zo de kans op herhaling te verlagen!

Met vriendelijke groet en succes met de reparatie!
 

HappyGeppie

  • #6
Hoi HaZa,

Ik heb dit weekend met een perfect geleverd "doe het zelf setje" van maakmijnwitgoed.nl, mijn whirpool droger getracht te repareren. Ondanks dat alles perfect was geleverd en de tips helder en duidelijk is het niet gelukt mijn droger aan de praat te krijgen. Nu was het nog al een werkje om het tin van de printplaat te krijgen en ik heb de soldeerbout dan ook best wel lang op de printplaat gehouden. Ook bij het vastzetten van de nieuwe weerstanden en het nieuwe IC'tje werd eea wel warm. Zou het kunnen dat de IC en de weerstanden tijdens het solderen kapot gegaan zijn? Zou de printplaat ook stuk kunnen zijn gegaan bij het solderen. ik beschik niet over een doormeetapparaat. Heeft iemand een tip? Ik heb de voor- en achterkant van de printplaat bijgevoegd.

ik hoop dat jullie mij kunnen verderhelpen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu