Droger Zanker KES9001 inlaat ventilator vervangen

Enrico

  • #1
Hallo,

De 'inlaat' waaier van mijn condensdroger Zanker KES 9001 (Prodnr. 916.110 206, F-nr. 34748257) is helemaal aan stukken gedraaid (door nog onbekende oorzaak)..
Nu heb ik de zijkant van de machine gehaald om e.e.a. te gaan vervangen, maar dit is volgens mij niet mogelijk op deze manier.

Moet ik nu mijn hele droger demonteren of is er nog een andere manier om de ventilator de vervangen (b.v. door de onderkant te verwijderen)?

Alvast bedankt voor de reacties.....

Gr. Enrico
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Niet dringen, maar het mag best wel beantwoord worden :wink:
 

Co de Witgoedman

  • #3
Bedoelt u de witte waaier aan de voorkant of de rode aan de achterkant.

Ik vermoed de witte, hiervoor moet u inderdaad de trommel eruit halen wilt u er goed bij kunnen, de trommel laten zitten kan ook, maar dat gaat meestal alleen goed bij gevorderden.
 

Enrico

  • #4
Yep, het gaat om de witte waaier aan de voorkant.
Er zit een zwarte kap over die ik, zelfs nu de waaier bijna helemaal aan gort ligt, er niet zonder geweld afkrijg. En na het plaatsen van een nieuwe waaier lijkt het mij helemaal niet meer mogelijk om de kap terug te plaatsen.

Zou het niet mogelijk zijn om de machine op de kop te zetten en de onderkant te demonteren?

En waarmee moet ik rekening houden als de trommel toch verwijderd moet worden?
 

Wasmannetje

  • #5
Hallo,

De kap over de ventilator zit gekit, krijg je wel los maar moet je de dichtstbijzijnde kant lossnijden en daarna voorzichtig optillen en met een schroevendraaier loswrikke,

Let wel op bij het loshalen van de band eromheen dat je weet welke kant er voor of achter moet zitten. Let bij het plaatsen van de waaier er op dat er een platte en ronde kant in zit, ook op de poelie van de as zit een platte en ronde kant aan.

Ook een tip: als je de waaier monteert, leg 'm dan een kwartiertje op de kachel. Als je deze vanuit de auto monteert met deze temperaturen breekt deze onmiddelijk af.

Bij montage van de kap, eerst de spanband in de achterste sleuf monteren, daarna de kap erover, daarna de band vastzetten door de sleuven aan de voorkant.

PS. Tipje, de kap weer kitten a.u.b., anders trekt deze valse lucht aan en krijg je geluidsklachten.
 

Enrico

  • #6
Ik ga nog even aan het knutselen.

Iedereen bedankt voor de reacties en tips! :P
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu