Droger gaat niet meer aan na inschakelen wasmachine

Fidelity

  • #1
Ik bezit al enige tijd (bijna 1 jaar) een Zanussi zte275 wasdroger (PNC: 916 096 457 rev. 08). Gisteravond stond onze droger aan, normaal doen we nooit de wasmachine en de droger tegelijk aan maar mijn vriendin had niet door dat de droger aan stond (geen idee wat haar bezielde :P ) en deed de wasmachine aan. Toen ze na een uur tot de conclusie kwam dat de droger al die tijd nog aan stond is ze gaan kijken en zag ze dat de droger niets meer deed, zelfs niet toen de wasmachine klaar was met zijn programma en uiteindelijk zelfs volledig uit stond.

Mijn setup:
Ik heb in de badkamer maar 1 trekschakelaar. Om kosten te besparen en toch enigszins veilig 2 apparaten hierop aan te sluiten heb ik een stekkerdoos voor een was/droog automaat aangesloten op de trekschakelaar.

Hierop heb ik vervolgens weer mijn wasmachine en wasdroger aangesloten.


Probleem in het kort:
Lampjes ed. van de droger gaan niet meer aan, droger reageert ook niet meer wanneer op de knoppen wordt gedrukt. Droger heeft geen display of elektrische deur om te zien of er überhaupt nog stroom doorheen loopt oid.

Wat heb ik geprobeerd:
Gezien de wasmachine die op dezelfde groep staat en via dezelfde stekkerdoos is aangesloten nog steeds werkt heb ik verder niets in de meterkast gecontroleerd. Wat ik wel heb gedaan is de stekkers op de stekkerdoos zelf omgewisseld om te zien of het wellicht niet de stekkerdoos was die doorgebrand was oid. ook dit loste niets op. Zelfs uiteindelijk de wasmachine van het stekkerblok afgehaald maar zelfs dan gaat de droger niet aan.


Iemand enig idee wat er kapot is en of ik het zelf makkelijk kan vervangen? Ik ben redelijk technisch wat dat betreft maar begrijp nu even niet meer waarom de droger niet meer werkt en de wasmachine wel.
 

Geus

  • #2
Doet de droger het wel als je hem aansluit (met haspel o.i.d.) op een andere wcd?
 

Fidelity

  • #3
Zojuist geprobeerd, ook dan werkt de droger niet.
 

Geus

  • #4
Dan zit het probleem in ieder geval in de droger. Of je daar zelf nog veel aan kan doen, vraag ik me af, maar dat weten de witgoedmannen hier beter.
 

Fidelity

  • #5
Iemand enig idee?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Gezien de wasmachine die op dezelfde groep staat en via dezelfde stekkerdoos is aangesloten nog steeds werkt heb ik verder niets in de meterkast gecontroleerd.
Dit is in elk geval al niet in orde, een stekkerdoos moet men niet gebruiken bij dit soort zware stroomopnemers.

Meet de deurschakelaar eens na.
 

Fidelity

  • #7
Zie de link, het is een stekkerdoos bedoeld voor wasmachines en drogers. Geen reguliere stekkerdoos dus.
De deurschakelaar kan ik verder niet na-meten gezien de deur niet elektrisch werkt. Het werkt via een druk mechanisme waardoor de droger dus ook altijd te openen is. Er zit verder ook geen display op de droger, enkel een paar lampjes.
 

@rie

Specialist Elektra
  • #8
Er zit wel degelijk een schakelaar in de deur, als je de deur opend dan stopt de droger.

Je kan de bovenkant en het rechter zijpaneel een los halen om tekijken of er nog spanning op de print komt.
 

Fidelity

  • #9
Haha helemaal vergeten inderdaad. Heb op het moment alleen geen multimeter in de buurt. Nog een andere manier om het te controleren zonder zelf een schok te krijgen?

Stel dat er geen stroom meer op staat, wat zou er dan defect zijn?
 

@rie

Specialist Elektra
  • #10
Verbrande stekker, losse draad, printbreuk, kan van alles zijn.

Multimeter koop je voor een habbekrats bij de bouwmarkt.
 

Fidelity

  • #11
In dat geval schakel ik toch de reparatie service van de fabrikant in, als het niet aan mij heeft gelegen wordt de reparatie kosteloos uitgevoerd.
 

@rie

Specialist Elektra
  • #12
Als er nog garantie op het apparaat zit dan zou ik dat zeker doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu