Droger Aeg lavatherm programma's defect??

Paulnr1348

  • #1
Hallo,

Vorige week was de riem gebroken van de aandrijving van de wasdroger, deze heb ik vervangen samen met de spanrol. nou "werkt" de droger weer maar niet zoals het hoort, dit omdat bepaalde programma's het niet meer doen. hij begint wel met zijn programma maar stopt na een paar seconden. en dan brandt Einde, en zeef. maar de Zeef is niet verstopt.
Bij programma intensief begint hij met een tijd van 144 minuten en dan springt hij binnen een minuut over op 50. deze maakt hij wel af maar dan is de was nog nat. kan dit te maken hebben met schade aangericht door de gebroken snaar?? er rook wel een branderige rubber lucht toen de motor draaide maar zonder snaar. of ben ik een stekker vergeten?? die ik niet kan vinden omdat ik alles na mijn idee heb nagelopen.
graag zou ik verder informatie willen over de mogelijkheden.

het gaat om een Aeg lavatherm
T57760 electrionic

PNC= 916 014 25900
Serial= 34952864
Type= A 481 ACA01N

mvg paul
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zit de snaar goed gespannen achter de spanrol ?
De spanrol hoort de snaar strak om het wieltje van de motor te spannen, de rol helemaal opzij trekken, de snaar om het wieltje van de motor leggen en de snaar terug laten veren.
 

Paulnr1348

  • #3
Ja alles werkt ook perfect trommel draaid ook rond wordt heet ect.
maar hij stopt gewoon midden in zn programma paf klaar. binnen een minuut. tenzij je gewoon 20 of 40 minuten doet die maakt hij wel af
 

Robje101

  • #4
Geachte Heer/Mevrouw,

Zit er onder in u droger een nodule kast met een printplaat er in??????

Wachtend op u reactie,

Rob van Pey.
 

Paulnr1348

  • #5
Nee maar wel bovenin achter de keuze menu schakelaar en de knoppen voor deur signaal start/pauze ect. denk zelf dat die gebroken is of onderbroken op een bepaald stuk.. maar hoop het niet :(
 

Robje101

  • #6
Nou normaal gesproken zou de v snaar boven in nooit het module kunnen raken.
Dan zal er waarschijlijk iets anders aan de hand zijn.
Zitten alle kabels goed vast nix los getrokken of is er misschien op een ander punt iets doorgebrand???????


Met vriendelijke groet,

Rob van Pey.
 

Paulnr1348

  • #7
Het zijn allemaal quick connectors, en alle stekkers zitten erop. zoals eerder vermeld doet de droger het wel als je hem gewoon op 20 of 40 minuten zet. maar zodra je een was programma insteld stopt hij er na 15 seconden mee of hij doet het 1 minuut en gaat dan van 144 naar 50 minuten en dan 31 en daarna stopt hij ermee.. er was wel een brand lucht toen de droger had gedraaid met een kapotte snaar maar denk eerder dat dat komt uit de motor omdat deze zonder weerstand hard heeft doorgedraaid en misschien een stukje keering heb weggeschroeid.
denk dat het maar beter is om een monteur te bellen.

met vriendelijke groet
paul
 

Henny

  • #8
Daar de storing zich uitsluitend bij electronische gestuurde programma's voordoet, zal vermoedelijk een van de sensoren niet goed functioneren.
Loopt het borsteltje aan de bovenzijde van de trommel wel goed over de geïsoleerde baan?
Zit het koolstaafje aan de achterzijde wel goed gemonteerd, zodat deze ook tegen de achterkant van de trommel loopt?
Mogelijk dat bij de montage van de niewe aandrijfriem e.e.a. niet goed gemonteerd is.
 

Paulnr1348

  • #9
Ik heb allebei even nagekeken de borstel loopt op de band waaronder zich een isolatie laag bevind, de koolstaafje aan de achterkant heb ik weer even los geschroeft om te kijken maar hij zit goed in het houdertje en de veer duuwt als het goed is de koolborstel tegen de trommel klopt het wel dat het oogje gewoon zonder kabel of iets aan de achterkant van de droger geschroeft zit?? dat dit als massa moet fungeren of iets dergelijks of moet ik ergens een kabeltje vandaan toveren??
 

Wasmannetje

  • #10
Hallo, nee dat is goed zo, wat u nog ff kan controleren zijn de op de islatie band rond de trommel, of de gebogen haakjes die ter hoogte van de trommelribben zitten wel contact maken met de isolatieband.

Wat ik zelf altijd doe is de trommelband opschuren, dwz met een schuurpapiertje die baan ff opschuren, liefst met draaiende trommel, maar PAS AUB OP VOOR UW HANDEN BIJ REVERSEREN VAN TROMMEL

BIJ TWIJFEL HANDMATIG TROMMEL RONDDRAAIEN EN OPSCHUREN!!!!!!!!!!!!!!!

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu