Draai- kiepraam SI kantelt niet meer

Jogchum

  • #1
Een draai- kiepraam van het merk SI (VSU-E A0148)kantelt niet meer. Ik zag in het archief een ander forumlid met hetzelfde probleem (ander merk, Maco geloof ik) die de raad kreeg alles goed te smeren. Dat heb ik gedaan (met teflonspray), maar het helpt niet. Niet duidelijk of het bij hem heeft geholpen overigens.

Een verschil met het probleem van het andere forumlid is dat hij het raam nog wel kon kantelen als hij het opende in de draaistand en dan de vergrendeling deblokkeerde. Dat werkt bij mij ook niet.

De hendel kan pl. 30° ophoog richting kiepstand, dan blokkeert hij, ook met stevig aandrukken.

Iemand een idee wat dat kan zijn, en is het zelf te verhelpen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Gaat het om een stolpraam? En het draaiende deel werkt nog wel?

Blijkbaar komt het raam niet uit de kiep-vergrendeling als je de kruk vanuit de draaistand naar beneden doet. Kijk eens eens bovenop het raam (in geopende toestand) of de schaar wel vastzit.
 

Jogchum

  • #3
Walter, dank. Nee het is geen stolpraam. De schaar zit goed vast.

De kruk moet overigens bij mij vanuit draaistand naar boven worden gedraaid om de kiepstand te bereiken, niet naar beneden.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Klopt, naar boven is kiep, horizontaal is draai, naar beneden is op slot. Echter van de draai naar kiep (en vv) is het beter om de hendel eerst helemaal naar beneden te draaien.
 

Tessa91

  • #5
Jogchum, heb je dan nog een oplossing gevonden? Zit nmlk met hetzelfde probleem, alleen is het bij mij m'n achterdeur. Ik kan die nog gwn gebruiken en goed sluiten maar als ik het wil kantelen blokkeert de hendel ongeveer halverwege de stand (dus omhoog). Ik wil niet teveel foefelen want ik heb schrik dat ik mijn deur dan helemaal niet meer open krijg!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu