Draai- kiepraam extra beveiligen (ivm niet unieke sleutel)

Dutchmountains

  • #1
Mijn draai- en kiepramen hebben SKG** sluitwerk, met een raamkruk en cilinderslotje.
Het blijkt echter kinderlijk eenvoudig deze ramen te openen omdat alle cilinders identiek zijn per merk, dus vaak per hele nieuwbouwwijk. Zie ook: Radar raamsloten

Een raamkruk met een unieke cilinder lijkt simpelweg niet te bestellen. Heeft iemand een suggestie hoe ik een draai- kiepraam extra kan beveiligen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Die ramen zijn toch alleen van binnenuit van het slot te halen? Dus een unieke cylinder zou leuk zijn, is het niet dat het kwaad dan toch al geschied is, ze zijn dan al binnen!

Pak die kruk maar eens stevig beet en draai deze met gesloten cylinder maar eens naar de kiepstand, kost maar een beetje kracht en dan draai je hem er zo doorheen.
 

Dutchmountains

  • #3
Dat ze dan al binnen zijn vind ik onzin. Ze maken een (klein) gat waarna ze met de sleutel de raamkruk ontgrendelen en het raam open zetten. Pas dan kunnen ze naar binnen.

Ik ben het ook niet met je eens dat door flink aan de hendel te draaien het slot begeeft. Met flink wat kracht blijft mijn hendel nog prima in positie. En dan te bedenken dat een inbreker dit door een scherp gebroken stuk raam moet doen, met risico op DNA sporen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Je kan er een los hangslot op zetten.

Maar in theorie is een ander merk dan de rest van de wijk al voldoende dus. Op letten dat je niet het sleuteltje in de buurt legt.

Ik verwacht niet dat inbrekers een set sleutels van elk merk bij zich hebben, zowel klopsleutels als voor de ramen :roll:
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Helaas voor jou is er bijna geen inbreker die de tijd gaat nemen om door het kozijn te boren om dat ene pinnetje te ontgrendelen, met de kans dat het niet werkt.
Dan boren ze veel liever je schilt eraf en breken je cylinder van de deur, hebben ze meteen een mooie vluchtweg en dat wil altijd, ook bij skg** schilden.

Ik woon helaas in een wijk die erg geliefd was bij het gilde, en dan ook nog mijn type woning.
ze haalden hier het glas gewoon eruit door het te breken en dan de scherven netjes eruit pakken/breken.

en bij deze woningen is ook alles skg** of beter.
 

Poster

  • #6
Misschien is dit iets ?

Eenvoudige extra opzet raamsloten met slot
 

Dutchmountains

  • #7
@IJkenhout: een ander merk zou kunnen. Wij hebben al een ander merk dan de marktleider AXA (80% volgens de video), maar iedereen in de wijk heeft dus dit andere merk :)

@Headhunter: ik verwacht ook niet dat ze door het kozijn gaan boren, dat haalt met dit soort sloten niet veel uit aangezien ze niet kunnen 'hengelen'.
Ik ben met je eens dat wanneer ze door het glas komen er niet veel tegen te doen is.

@Poster: dank, ik heb er ook naar gezocht. De meeste zijn niet geschikt voor draai/kiep, maar er zijn er wel enkele. Deze opzetsloten zitten met een paar schroefjes vast, het is dus een vrij zwakke schakel. In tegenstelling tot het ingebouwde sluitwerk dat met 4 sluitplaten beveiligd is, maar ja, die zijn dus vrij eenvoudig te ontgrendelen.
Wellicht is er niets beters...
Als iemand weet waar ik wel raamkrukjes met unieke cilinders kan bestellen houd ik me aanbevolen.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #8
Gelaagd (dubbel) glas toepassen, dan is een klein gat maken in de ruit al een stuk lastiger.
Indien het raam alleen hoeft te kunnen kiepen, mbv een verwarmings buis oid een roede voor het raam maken. Ooit gedaan op kinderkamers zodat de kleine niet het raam open kon maken en eruit klimmen. Aan de roede bijvoorbeeld vitrage hangen.
 

Dutchmountains

  • #9
Ander glas toepassen is een kostbare investering. Daarnaast houdt het inbrekers niet tegen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu