Draagmuur nieuwbouw - scheurtjes mag dat?

Pyxis

  • #1
Hallo,

Ik heb een vraag. Momenteel wordt ons huis gebouwd en zijn ze al bij de eerste verdiepingsvloer. Echter de draagmuren zijn van gipsblokken(?) of kalkzandsteen(?). deze metselblokken Metselblokken die zijn overigens gelijmd.
sommige van deze blokken hebben scheuren. je ziet dan duidelijk een naad door de steen heen deze zie je ook aan de achterkant van de steen en is dus geheel door.
Kan dat kwaad in een draagmuur? moeten de stenen geheel zonder scheuren zijn of maakt het helemaal niet uit?!?!

Alvast bedankt voor jullie reactie
 

Ronald42

  • #2
Dat zullen geen draagmuren zijn. Scheurtjes in deze tussenmuren, mits goed afgewerkt geen probleem.
 

Pyxis

  • #3
Ik denk dat het wel draagmuren zijn omdat de verdiepingsvloer rust op deze muur. Misschien is mijn term gipsblokken niet goed en moeten het gelijmde metselblokken zijn? ze nemen in iedergeval vocht snel op (het heeft geregend en nu zijn ze donkergrijs ipv wit.
ze zijn een beetje rechthoekig aan de zijkanten een ribbel en boven op 2 gaten bij de blokken waar later de vernsterbanken moeten komen..
 

Ronald42

  • #4
Deze?



Is het niet zo dat het beton is gestort en rust op betonnen buitenmuren (zijkant) en dat later deze blokken zijn gebruikt bij voor en achter gevel?
 

Pyxis

  • #5
Beankt voor je snelle reactie.
De blokken zijn geheel rondom gebruikt.
De fundering is inderdaad gestort en vervolgens de betonnenvloerplaten gelegd.
Daarna is het stelwerk gedaan voor de kozijnen en is er gestart met de muren te metselen.
nadat deze waren opgetrokken is de verdiepingsvloer gelegd kanaalplatenbeton. deze verdiepingsvloer rust dus op de voor en achtergevel en net niet op de 2 andere zijn gevels.
echter zijn alle blokken (draag)muur hetzelfde geheel rondom
 

Pyxis

  • #6
Je foto lijkt al aardig alleen hebben de blokken bovenop tussen de 2 gaten een ribbel zitten en aan de zijkant 2 ribbels. 1 gelijk aan de hoek en eentje daar weer naast net voorbij het midden. beter kan ik het niet omschrijven en helaas staat er geen naam of merk bij. Wel ligt er een zak met dun beton mortel dus ik denk dat het daarmee op zijn plaats gehouden wordt.
hopelijk weer je nu wat voor blokken het zijn?

Ik heb een link gevonden op marktplaats met een foto van zo'n blok onder de term kalkzandsteen blokken. dus dat moeten het zijn!
 

Ralph

  • #7
Ik denk aan 2 dingen:
1e, de partij blokken zijn omgevallen of uit de kraan gevallen en hebben de kapotte blokken aan elkaar gezet erin gelijmd. Als er geen noemenswaardige gaten in de wand zit en met name op de hoeken is het geen probleem. Tenzij het de bedoeling is dat de wand alleen gespachteld word, dan is het wel een probleem en zal de scheur terugkomen.

2e, de kalkzandstenen zijn te snel geproduceerd en geleverd en hebben krimpscheuren, op zich ook niet erg omdat het in de bouwtijd tijd genoeg heeft om uit te werken alvorens het gestuct word.
 

Pyxis

  • #8
Hoi Ralph,

Bedankt voor je antwoord.
Het zit inderdaad niet in de hoeken en meer in de middenvlak. het zijn er op een meter of 5 lengte misschien 4 stenen.
Voldoende dus om niets meer van te zien dus nadat het gestuct is.
 

Ralph

  • #9
Yep.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu