Draagkracht houten vloer ivm levering van parket

Cornelis

  • #1
Van de week wordt mijn nieuwe massief houten vloer gebracht. De leverancier heeft gezegt die een paar dagen in de woonkamer te laten acclimatiseren. Maar nu maak ik me een beetje zorgen of mijn vloer dat wel kan dragen. 45 m2 hout, 2cm dik is ongeveer 650 kg. Mijn huis is een simpel jaren 50 huis met houten balken vloer. In die tijd werd geloof ik vrij zuinig gebouwd dus zal er geen al te ruime marge zijn. Maar is dit naar jullie gevoel te doen, of moet ik twee stapels in verschillende hoeken van de kamer maken (wat lastig is bij de verdere werkzaamheden)?
 

Pirke

  • #2
Een Goed etentje met 6 personen is ook 650 kg.
Zou toch moeten kunnen.

Nee...maar serieus. Sprijd de pakken een beetje uit over een breder oppervlak, maar wel zodat je meteen kunt gaan leggen, en dat het niet in de weg ligt. Kijk waar je begint met leggen en bepaal de juiste plaats....Leg evt ook wat in de gang/overloop etc.

Niet vergeten de planken uit een grote hoeveelheid pakken goed te husselen. Anders zit je kleurverschil samen in 1 hoek.
Pakken inspecteren bij aflevering, en niet tekenen voordat je overtuigd bent dat er geen schade is.
 

Sjaan Smit

  • #3
Of langs de muren op als je het niet vertrouwd.....
 

Cornelis

  • #4
Ja toch wel slordig van mij, dat ik niet voor het kerstdiner advies gevraagd heb op klusidee....

Bedankt voor alle tips. Ik ga het hout gewoon wat uitspreiden over verschillende balken en inderdaad zo dicht mogelijk bij de muur.

Gelukkig hoef ik het niet zelf te leggen. Ik ben een beetje doodmoe van het plaatsen van de keuken. Maar ik moet wel zelf de oude vloer er uit slopen, dus ik moet het ook nog slim plannen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu