Draagconstructie voor kast

Sietzeveenman

  • #1







Het gaat om een kast voor boven een ensuitekast. De ensuitekast is niet stevig genoeg om daar ene kast bovenop te bouwen (kast voor o.a. boeken). De overspanning is 4,0 m, dus behoorlijk groot. Nu heb ik een metalen constructie bedacht op basis van 2 muurijzers (gemaakt van stripmetaal 8mm dikte) met daartussen 3 IPE balken van 80mm x 46mm.
(80mm hoogte is kleinste maat. Bovenop de ensuite zit een rand van 90mm met daarachter loze ruimte, de constructie is dus niet zichtbaar)
Werkwijze:
1.De muurijzers worden eerst aan de muur bevestigd. De muurijzers wil ik direct op de baksteen (in 't hart vd baksteen) met chemische spuitankers bevestigen, muur is van witte kalkstenen baksteen.
2. Bepalen van de exacte lengte van de balken (muren lopen nooit 100% parallel). De onderplaat van de IPE balken moet aan de uiteinden 80mm worden weggeslepen zodat de balk in de muurijzers kan worden gehangen. Gaten boren in de IPE balk en bevestiging aan de muurijzers m.b.v. bouten&moeren.


Wat vinden jullie van deze constructie en werkwijze? Misschien verstandig om de constructie toch nog na te laten rekenen door een constructeur?




Een andere optie is natuurlijk gaten frezen/boren in de muur en daar de IPE balken in leggen (ik bedenk me deze optie net. :oops: ), en met cement vastzetten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Heeft iemand advies ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu