Draadloze deurbel verzender en ontvanger

Mrtn

  • #1
Ik mijn woning zit een normale deurbel. In de meterkast komen hiervan 2 draadjes uit de muur. Deze draadjes worden verbonden met een 'verzender'. In de woonkamer zit een 'ontvanger' in de wcd, waaruit de gong klinkt.

Nu kan ik wel draadloze systemen vinden, maar deze bestaan uit een bel en een ontvanger. Ik zoek dus alleen een verzender (zonder drukknop) en een ontvanger. Weet iemand hoe zo'n systeem heet.

Ik weet dat hier niet over winkels/merknamen mag worden gesproken, maar als iemand een merk of een winkel weet waar dit te koop is, dan zou ik dat graag in een PB ontvangen.

Alvast bedankt en een fijne kerst!
 

Fiesiekus

  • #2
Ik heb een internetzaak gevonden die dat verkoopt. Kijk even in je PB.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Ben je handig met een soldeerbout dan kun je het met elk willekeurige draadloze deurbelset oplossen.
Simpel de deurdrukker open maken 2 draadjes parallel aan de drukknop solderen deze op een nette manier buiten de behuizing zien te krijgen, behuizing weer dicht schroeven en de 2 draadjes op de normale deurbel aansluiten.

suc6

Gerrit
 

Kapee

  • #4
Heb een vergelijkbaar probleem, zou ik ook deze PB van Fiesiekus kunnen krijgen?

Het probleem: huidige drukker laten zitten, middelste verdieping de zender en drie ontvangers op verschillende verdiepingen.

De oplossing van Mrtn durf ik niet goed, want dan moet ik eerst een deurbel kopen en de drukker openmaken. Maar als ik de drukkers zo zie, dan lijken ze veel op de knopjes van een afstand bediening, waar een rubber geleider op geleidende sporen gedrukt wordt. En hier is niet aan te solderen.
 

Kapee

  • #5
Bedankt voor de PB, maar ben toch de kant van Gerrit B opgegaan.
De oude bel mocht niet verwijderd worden, heb daarom parallel aan de bel een gelijkrichtbrug, elco en relais geplaatst. Dit alles in een klein kastje onder de drukker op de eerste verdieping. Het kontakt van het relais parallel gezet aan de schakelaar in de draadloze drukker. De electronica in de gebruikte drukker is met smd komponenten, maar de schakelaar is met pennen en deze was zeer eenvoudig aan de onderkant te solderen. Dus probleem dit opgelost.
 

Kapee

  • #6
Wat wel eens gebeurd binnen een familie, als je als enige techneut in de familie een probleem oplost, dan komt ook uit een andere hoek de zelfde vraag.
Maar deze keer van een broer wonend in Spanje, niet een gewone bel (zoals in vorig probleem) maar met een deurintercom. Omdat ik op de intercom een merk (Femax) zie staan en ik dat merk bij zoeken tegenkom, probeer ik het toch maar.
Vraag: is er uit de telefoon in huis een signaal te halen, hetzij een vrij kontakt of signaal voor een relais of eventueel aansturen van een transistor?
Of is er ergens een (deel)schema van deze intercom te verkrijgen?
Deze foto's heeft mijn broer opgestuurd:

 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #7
Volgens mij moet ik er hier nog ergens 1 van hebben liggen, maar waar?
Ik dacht dat bij deze het zo is dat als de hoorn op de haak zit er belspanning op komt staan en zodra je de hoorn oplicht, er spreekspanning op komt te staan.

Die belspaning activeerd vaak de zoemer in de wandconsole en denk dat je daar wel wat vanaf kunt halen.

suc6

Gerrit
 

Kapee

  • #8
Gerrit, bedankt voor je snelle antwoord.
Als ik een half uurtje kon kijken en meten, dan zou ik er waarschijnlijk wel uit komen. Maar ik ga eind volgende maand daar naar toe en dan zou ik de draadloze deurbel aan moeten sluiten. Zelf heb ik geen informatie over dit soort (bel)systemen.
Er zit ook nog een drukker in de wandconsole om een poort open te maken.

Zitten er twee of meer draden tussen intercom en telefoon?
Als je de intercom/telefoon per ongeluk tegenkomt, zou je dan eventueel een paar foto's willen maken en deze mailen?

bvd
Kees
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #9
Klopt er zit een ontgrendeling op om een electrisch slot oid. open te sturen.

Dacht dat deze inderdaad meerdraads waren.

Ik weet nog dat ik dat ik zo'n ding een keer bij een school heb gedemonteerd omdat ze meer knoppen wilden hebben en een camera maar dat is wel zo'n 5 jaar geleden en ik weet ook nog dat hij in een blauw doosje moet zitten, maar zoals gezegd waar???

suc6

Gerrit
 

Kapee

  • #10
Kapee gaat in wachtloop :denk:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
26
4
3
2
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu