Draad tappen in delrin

Klaas0639

  • #1
Ik wil M3 schroefdraad tappen in blinde gaten in 8 mm dik Delrin. Boorgatdiepte wou ik max 6 mm nemen en ik verwacht een effectieve draaddiepte van 4 mm.

Kan dat in Delrin? Zijn er speciale aandachtspunten? Normaal zou ik voorboren met 2,4 mm en achtereenvolgend de tapjes 1, 2 en 3 gebruiken.

Of kan ik beter lijmen De Delrinstrips komen op hout. Maar waarmee lijmen?

Er komen geen grote krachten op de verbinding..

Met vr. groet,
klaas0639
 

Pirke

  • #2
Delrin is het merk, het materiaal heet POM. En kan gewoon droog gesneden worden. Een druppeltje naaimachine olie kan echt nooit kwaad. Maar dan letterlijk een druppel.
Ik zou wel afstappen van het snijden met een 1,2,3. Koop een nieuwe schroeflijnige proffesionele machinetap voor blinde gaten of een met rechte spaangroef voor doorlopend. Bij de betere ijzerhandel verkrijgbaar. Tappen in Pom verreist een vlijmscherpe tap/snijgereedschap. Dus geen bot, huis tuin en keuken tapset gebruiken.

De boormaat weet ik even niet uit mijn hoofd, maar is Dia-spoed. Zou wel eens 2.5 kunnen zijn. Dan is 2.4 goed. Dan is de draad iets strakker.

Maar als je de kunststof strip op hout wil monteren, kun je dan niet beter een paar gaatjes boren+uitschuinen en dan gewoon houtschroeven gebruiken?

Lijkt mij logischer.
 

Klaas0639

  • #3
Pirke, Potverdorie, waarom heb ik dit zelf niet bedacht :-)
Dank. Die houtschroef ga ik zeker proberen.

Mvg
Klaas
 

Pirke

  • #4
Dat weet ik niet... :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu