Douchekraan leidingen verticaal

Leppi

  • #1
Sinds een paar dagen zijn door de woningbouw de wandtegels en vloertegels in mijn douche vervangen. Nu wil ik ook graag een nieuwe (thermostaat)douchekraan, maar helaas lopen de leidingen horizontaal langs de muur waarna ze verticaal op mijn huidige douchekraan zijn aangesloten. Als ik opzoek ga naar (thermostaat)douchekranen zie ik alleen exemplaren waarbij de aansluitingen horizontaal en dus richting de muur zitten.

Is er een speciale naam voor de douchekraan die ik zoek of zijn er andere mogelijkheden om hier een douchekraan op aan te sluiten? Het liefst heb ik een tweedehands, maar ik ben bang dat door de verticale leidingen deze onvindbaar is.

Op google en ook hier in het forum kan ik er niets over vinden. Ook bij de badkamer doe-het-zelf uitleg op deze site wordt er niets over vermeld.
Alvast bedankt voor een reactie!



Sorry voor de slechte kwaliteit. Heb de foto met m'n laptop moeten maken, omdat mijn camera bij Canon ligt.
 

Geef

  • #2
Inderdaad niet standaard, En let op warm zit hier verkeerd!?! Je zou het kunnen inkorten op de horizontale buizen, en twee opbouw muurplaaten aan de muur monteren, vaak verchroomt, of met rozet, maar denk aan de aansluitmaten van de kraan, (12cm of 15cm hard-hard kraan). koop die eerst dan weet je wat je nog bij moet kopen aan leidingen,

Succes Ronald
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #3
Met 2 muurplaten, en desnoods een paar knietjes, zal het moeten lukken.
groeten b.
 

Leppi

  • #4
Bedankt voor de reacties.

De foto is in spiegelbeeld, omdat ik hem met een webcam heb gemaakt. Vandaar dat misschien lijkt alsof warm verkeerd zit.

Als ik het goed begrijp moet ik de leidingen horizontaal inkorten en omdat de leidingen dan niet op gelijke hoogte zitten moet ik met bochten (knietjes?) gaan werken. Kan ik deze bochten (knietjes?) niet gewoon op de verticale leidingen monteren?

Gaat mijn kraan niet erg ver van de muur afkomen als hier nog een muurplaat tussen komt? Ik neem aan dat deze muurplaat in ieder geval dikker dan de dikte van de leidingen moet zijn.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Ik heb even je foto gedraaid ook kan je nu zien hoe je die muurplaten er op zet op je leiding en vervolgens aansluit, nu kan je een thermostaat kraan plaatsen.
Oude kraan vervalt maar dat is ook logisch.
Mits je warm water toestel genoeg warm water levert



zie evt me uitleg in het aangegeven topic.
 

Leppi

  • #7
Bedankt!
Het is me nu al een stuk duidelijker.

Is het ook mogelijk het op de volgende manier te doen?



Op deze manier hangt de kraan op ongeveer dezelfde hoogte als waar hij nu hangt en niet ter hoogte van de horizontaal lopende leidingen. Ik heb er niet veel verstand van, maar de verticale leidingen inkorten en hier een bochtje op monteren die weer naar de muurplaten lopen moet kunnen toch? Of maken de leidingen dan te veel en te rare bochten waardoor het water niet meer doorstroomt?
 

Xr8

  • #8
Kan prima. Kijk wel eerst welke kraan je erop wilt zetten. Een kraan van HOH 12 cm heeft 1/2" aansluit wartels, HOH 15 3/4" De muurplaatjes zijn dan dus ook verschillend.

Je hebt 1/2" x 12 mm of 3/4" x 15mm. Bij laatst genoemde kun je bij aansluiten op`12mm leidingen gebruik maken van inschuif verloopjes 12 x 15 mm soldeer.

Succes.
 

Leppi

  • #9
Ik ga opzoek naar een kraan en daarna naar de juiste leidingen en muurplaatjes. Hopelijk kan ik jullie dan over een tijdje het eindresultaat laten zien. Misschien dat ik daarvoor ook nog wel wat vragen ga stellen.. ;)

Voor nu in ieder geval bedankt voor de reacties!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #10
Geen dank

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu