Douchegoot plaatsen

Marc-sch

  • #1
Beste allen,

Ik ben voornemens om binnenkort een nieuwe vloer in mijn douchebak te plaatsen. Op dit moment heb ik een granito-vloer, waar een rond doucheputje is ingestort. De vorige bewoners hebben deze destijds met betonverf wat opgeleukt. Toch blijft vooral het putje een grote ergernis voor mij. Mijn idee is om een douchegoot te plaatsen en deze aan te sluiten op het bestaande putje. Het putje uithakken is geen optie, omdat de leiding recht naar beneden door de vloer loopt, en boven de douchebak van de onderburen uit het plafond komt.

Ik wil dus proberen om het nieuwe gootje (met sifon) aan te sluiten op het bestaande putje. Hierna wil ik het geheel met lichtgewicht mortel ophogen en dicht tegelen.

Ik maak me alleen zorgen hoe ik precies de douchegoot ga aansluiten op het oude putje. Zoals je ziet is dit niet de meest mooie, ronde en rechte buis om op aan te sluiten. Het materiaal is lood oid vermoed ik. Buitendiameter is ongeveer 40mm.

Hebben jullie een goed idee?


 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ga je de hele bak opvullen om op de juiste hoogte uit te komen?
 

Marc-sch

  • #3
Ik was van plan om een aantal 70mm Ytong blokken te plaatsen en daaroverheen specie te storten. Moet toch een beetje het gewicht beperken...
 

Marc-sch

  • #4
Bij nauwkeurig nameten blijkt de pijp een binnendiameter van 32mm te hebben en een wanddikte van +/- 3mm. In Engelse maten is dit 5/4', oftewel een veelvoorkomende maat. Nu zag ik dat er overgangsstukken van pvc-40mm naar lood-5/4' bestaan met een knelstuk:

Wat ik dus ga doen is het putje een stukje uithakken, de bovenste 5mm van de loden pijp af slijpen zodat ik een mooie rechte aansluiting heb en vervolgens met deze koppeling mijn douchegoot aansluiten.

Is dit een haalbaar plan denken jullie?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu