Douche afvoerbuis vraag

GertvE

  • #1
Deskundige mening gevraagd.
Ik bouw een gewone douche, maar kan met een afvoer van 50mm niet achter een wand langs. Wel met 30mm.

Als ik die wand 20 mm moet gaan verplaatsen wordt het een hele grote verbouwing. Niet alleen de wand maar ook de wastafel en de WC moeten dan naar voren, plus dat de deur dan net meer voor de WC langs draait en dat wil ik graag voorkomen. De douchebak heeft een hoogte van slechts 6 cm.

Daarom mijn vraag: is voor een gewone douche (geen watervallen en andere zaken) een afvoer van 30 mm voldoende om de douche goed te laten aflopen?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
De kleinste afvoerbuis is 32mm. Het hoort niet, maar als het niet een te groot horizontaal stuk is zal het waarschijnlijk wel gaan. Voordeel is, dat je een douchebak hebt. Mocht het even niet zo hard lopen, dan staat niet meteen je hele badkamer blank.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Je kan er ook voor kiezen om een slim line te nemen.

Slim Tube platte afvoerbuis van slechts 20mm diep voor de aansluiting van o.a.wastafel, urinoir, bidet, fontein etc. In plaats van ruim 40mm uit de muur frezen hoeft u nu veel minder diep te hakken en frezen in de muur. De kans dat u de muur beschadigd is ook verleden tijd. De Slim Tube is vervaardigt van PVC dus gemakkelijk te lijmen en op maat inkortbaar. Inclusief overgangsrubber 40/32 en speciekap.

Door de ovale vorm is het volume van de Slim Tube groter dan bij PVC rond 40mm

Afmeting: 750mm x 65mm x 20 mm(L x B x D)

Zie ook hier eens voor meer info klik hier
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Let wel op, dat je die slim tube niet horizontaal mag gebruiken. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu