Douche afvoer flexibel liever niet?

Sander02

  • #1
Wanneer je douchebak siffon op afvoerbuis aansluit, is dan altijd een vast gelijmpde pvc oplossing aan te raden. Of kan voor gemak ook prima een flexibele buis gebruikt worden? Ik dacht misschien eerder kans op verstopping door vuilophoping, maar dan zullen hooguit de ribbels gevuld zijn.

Maakt toch niet uit dan?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Sommige types zijn slap zodat ze zakken waar door je slecht weg lopende afvoeren krijgt.

als je een punt moet over bruggen hou er rekening mee en onder steun zo`n slang.
 

Xr8

  • #3
Wat wil je graag horen? Gezien je vraagstelling heeft de flexibele je voorkeur. Kijk naar het antwoord van Henk 253. Alleen daarom zou ik al vaste pvc buis nemen ipv een flexibele slang.

Probleem met de slangen is vaak dat door het genoemde doorhangen een dubbel sifon werking wordt gecreerd waardoor de bak niet of slecht zal gaan lopen. Pvc hoef je niet altijd te lijmen je kunt het ook prima met manchetverbindingen maken.

Succes.
 

Sander02

  • #4
Ik heb 2 soorten welke beide redelijk stijf zijn. De diameter is wel een stuk kleiner dan 40mm. Met ondersteuning voor de zekerheid dus prima. Dank!

Ik had gewoon het idee dat gelijmde verbindingen altijd het beste zijn. Ook beter dan manchet. Maar goed bij een lijmverbinding kan ook wel eens wat fout gaan.

Die manchet verbindingen zijn dus uitermate geschikt en vertrouwbaar.Werkt op sommige plekken wel wat makkelijker dan lijmen
en natuurlijk handig als het uitelkaar moet.

Nog een vraagje, voor een horizontale douche afvoer van max 1 m lengte kan ik toch wel 40mm gebruiken. Gaat daarna over in verzamelleiding van 110mm.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Douche kan je gerust 40 mm gebruiken

wel zo veel mogelijk met 45 graden werken

je hebt ook flexibele bochten beide zeiden lijmmof in 40mm

 

Doe-het-lekker-zelf

  • #6
Sander02 schreef:
Ik heb 2 soorten welke beide redelijk stijf zijn. De diameter is wel een stuk kleiner dan 40mm. Met ondersteuning voor de zekerheid dus prima. Dank!
40mm kan op zich prima, alhoewel groter aan te bevelen is. Ik zou in elk geval niet kleiner gaan dan 40mm en 40mm als minimum maat aanhouden voor een douche afvoer.
 

Xr8

  • #7
Douchesifons hebben eigenlijk altijd een 40mm aansluiting. Om deze te verkleinen is zeker niet aan te raden.

Succes.
 

Sander02

  • #8
Thanks!.
Die flexibele siffons verschillen ook nog onderling. heb hier reen mooie van het type rapidoflex die heeft dan wel 40 mm aansluitingen maar de buis zelf is nog geen 2,5cm. Beetje raar vind ik dat.
Dan zouden ze er eigenlijk op moeten vermelden, niet te gebruiken voor ene doucheafvoer. Maar misschien gaat het ook wel goed. Ga denk ik toch maar proberen het met 40mm pvc en vaste hoeken te maken.
 

Xr8

  • #9
Vermijd 90 graden bochten. Indien je deze toch moet maken probeer dan 2 x 45 graden te gebruiken.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu