Dorpel afkorten

Mart1jn

  • #1
Dag,

De verf op onze dorpel bij de achterdeur begon te scheuren, ik heb de verf eraf gebrand en geschuurd. De dorpel lijkt me in goede staat, behalve aan de onderkant, daar was/is het hout zacht geworden. Een deel heb ik er al afgepulkt, resultaat is dat het zachte hout z.g.a. weg is, alleen de onderkant is niet meer fraai recht. Mijn vraag is met welk soort zaag (of ander gereedschap) kan ik dit weer mooi recht krijgen? Je hebt er nauwelijks ruimte, zie foto.



Alvast bedankt,
m.vr.gr.,
Mart1jn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Recht maken of opvullen zal niet veel helpen, het hout is gaan rotten en dat zal steeds verder gaan, het beste is een nieuwe dorpel te plaatsen.
U zou er een afwerklatje tegenaan kunnen maken, een andere manier zou ik zo niet weten, een houtrotvuller helpt ook niet want dan moet eerst al het zachte hout weggehaald worden.
 

Mart1jn

  • #3
Dag Jan,

Bedankt voor de tip. Dorpel vervangen heb ik overwogen, maar ik heb de indruk dat-ie nog zeker 5-10 jaar mee kan gaan, ook al is 't dan met een onderrandje minder. Ik heb 'm al behandeld met houtrot stop en ben van plan te schilderen met vochtregulerende verf. Vervangen kan altijd nog.

Ik ga proberen de onderrand met een beitel wat netter te krijgen, maar ik dacht misschien bestaat er zoiets als een cirkelzaagje o.i.d. voor het fijnere werk/lastiger te bereiken plaatsen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Meestal is de bovenfrees het meest aangewezen stuk gereedschap, Alleen kom je daar ook niet mee in de hoeken.
Daar zijn ook wel speciale gereedschappen voor verkrijgbaar, maar voor 1 keer gebruik denk ik een beetje heel erg duur dus komt het in de hoeken toch aan op wat noeste handenarbeid.

suc6

Gerrit
 

Mart1jn

  • #5
Bedankt, ik heb 't gebeiteld. Dat ging niet helemaal recht, maar niemand die het ziet denk ik :-).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
18
Gerelateerde onderwerpen
Piket paaltjes afkorten: welke zaag?

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu