Doortrekkend vocht weren uit inpandige garage

Jbakx

  • #1
Goedemiddag,

Enige tijd geleden heb ik een bungalow gekocht waarvan wij de inpandige garage hebben omgebouwd tot een nagelsalon. In deze salon was de laag kalk op de muur aan het schilferen. De muur was niet vochtig, maar er was duidelijk vochtschade van binnen uit te zien aan het gedeelte van de muur dat onder de grond zit. De muur is aan de binnenkant met een 2 componenten epoxy behandeld, een dampscherm ervoor opgetrokken en na 6 cm tussenruimte is een voorzetwand opgetrokken.

Aangezien ik wil voorkomen dat er achter deze voorzetwand een weelde aan schimmels gaat groeien of dat er via de vloer vocht naar binnen komt waardoor de laminaat naar de knoppen gaat, wil ik het probleem goed aanpakken.

Is de juiste werkwijze:
Afgraven van de muur aan de buitenzijde (+/- 1,3 meter van de gevel ligt onder de grond), de muur zo goed mogelijk reinigen, de muur insmeren met bitumen (ofwel teer), laten drogen en het gat dichtgooien?

Ik wil langs de betreffende muur toch een tuinhuis gaan bouwen, dus ik kan er nu nog bij, met een graafmachine lijkt het me geen dagen werk om uit te voeren.

Zie ik het te simpel in, is er misschien een meer simpele of betere weg of zit ik redelijk in de richting?

Alvast bedankt voor de te nemen moeite.

MVG Jordy
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou de muren beslist niet met iets insmeren mij lijkt dat je er beter een laag bitumen van 3 tot 5 mm dik op moet branden en de naden met zorg dicht smelten. Dan weet je zeker dat het dicht is. Smeren blijft smeren.
Belangrijk, lijkt mij, dat je aan de onderzijde van die bitumen goed aansluit op een gladde laag waterdichte cement anders zou het vocht alsnog tussen de muur en de laag bitumen omhoog kunnen trekken.
 

Bernhard

  • #3
@Jordy,
Het vocht komt van binnen en niet van buiten. Als de fundering/onderzijde muur te koud is zal de waterdamp op de muur gaan condenseren. Je moet bij de fundering controleren of er veel grondwater of een lek in de riolering is. Je moet dit dan verhelpen/repareren. Dan moet je de fundering aan de buitenzijde isoleren, bv 10cm foamglas. Met isolatie aan de buitenkant van de muur wordt de temperatuur in de construktie hoger en krijg je geen condensatie/schimmel. mvgr Bernhard
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu