Doorslaand vocht

SanderKaa

  • #1
Beste klussers,

In mijn oude woning (1904) is vocht een groot probleem. Naast het feit dat ik last van optrekkend vocht heb, heeft een muur aan de zuidzijde last van doorslaand vocht.

Aan de buitenkant van de woning is te zien dat de muur vochtig is. De witte beschildering aan de buitenkant is namelijk wat bruinig. Aan de binnenkant van de muur zijn op het 'gesausde' behang duidelijk bruine vlekken te zien met daarop een poederige substantie die ik met de hand kan wegvegen.

Naast dit stuk muur is een vrij nieuw kozijn, de kieren zijn naar mijn idee goed afgedicht.

Heeft iemand tips/suggesties hoe dit probleem, al dan niet doe-het-zelf, aan te pakken.

Groet,
Sander


p.s. mijn dak wordt binnenkort geheel vernieuwd dus ook de oorzak van eventuele lekkage probeer ik weg te nemen.
 

Fiesiekus

  • #2
Als het een steens-muur is (hoogst waarschijnlijk wel) zit er niets anders op dan te impregneren of een voorzetwand te maken.
 

SanderKaa

  • #3
Bedankt, impregnatie lijkt me een goed idee. Wanneer ik dit zelf wil doen is het dan mogelijk om via een doe-het-zelf markt het juiste middel te krijgen of is dit weggelegd voor specialisten?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat kunt u zelf, het middel kunt u het beste halen bij een bouwmaterialenzaak, die hebben goed advies voor het verwerken.
Er is ook een manier van impregneren die u niet zelf kunt doen, dit is een soort van vochtwerende laag die optrekkend vocht voorkomt, vooral bij steens muren is dat een goede oplossing, in een woning rond die bouwjaren zijn het vrijwel allemaal steens muren met vaak dezelfde problemen met optrekkend vocht.
 

SanderKaa

  • #5
Bedankt voor het advies Jan, ik ga vandaag meteen iets proberen te vinden.

Wat betreft het optrekkende vocht ben ik bekend met de injectiemethode, een klus die ik zal overlaten aan mensen die er echt verstand van hebben.
 

SanderKaa

  • #6
Mijn 1e poging om impregnatiemiddel te kopen is helaas mislukt. De middelen die ik vond zijn alleen geschikt voor een kale muur. Op mijn muur zit helaas al verf.

Naar mijn weten is erg lastig om verf van baksteen af te krijgen. Weet iemand dus of er impregnatiemiddel bestaat welke wel op verf kan worden aangebracht?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Op de verf aanbrengen heeft geen zin, door het vocht komt dan de verf en misschien ook het stucwerk van de muur vallen.
Wanneer verf er niet af wil resteert de injectiemethode, teneminste anneer het optrekkend vocht uit de fundering is, de muur boven de fundering blijft dan in zijn geheel droog wanneer het goed gedaan wordt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu