Domotica plint verhogen

Peter-G

  • #1
Graag advies van ervaren klussers voor het volgende...

Ik heb een nog vrij nieuw huis dat voorzien is van een domotica plint op vloerniveau (kiss hager). In deze plint zit electriciteit, telefonie, tv etc. De plint zit boven de vloer.

In een van slaapkamers ga ik de vloerbedekking (5/6 mm) vervangen door een laminaatvloer (circa 15 mm, met ondergrond).

Deze dikkere vloer past niet onder de domoticaplint, die op ongeveer 1 cm is aangebracht. Ik sta dus voor de uitdaging om de plint een klein stukje op te hogen.

De buitenkant van de plint bestat uit afneembare fronten. De binnenkant is voornamelijk bedrading, weggewerkt in plastic omhulzing en dit deel is tegen de muur geschroefd.

Volgens de handleidingen moet ik bij aanpassingen een gecertificeerde installateur erbij halen. Tegelijkertijd vind ik het een tikje beschamend om voor het losmaken en later iets hoger weer vastschroeven van een plint een dure vakman in te schakelen.

Is er iemand die advies kan geven? Ik draai op zich mijn hand niet om voor het verplaatsen van een plint. Het enige dat hier mogelijk wat complicerend is, is de bedrading (en misschien het verval van een garantie als ik daar iets stuk maak).
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Tja, als je garantie wilt, laat het door de vakman doen. Als je het zelf wilt doen kun je misschien kleine slagplugjes gebruiken om de plint vast te zetten, dan hoef je niet de hele plint te verwijderen om pluggen aan te brengen. Is het trouwens geen optie het laminaat te leggen tot +/- 5mm van de plint en het vervolgens met van die plakplintjes tegen de plint af te werken?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu