Digitale piano onder MDF bureaublad

MrMastermind

  • #1
Hallo,

Ik heb een MDF bureaublad gemaakt van 3cm dikte. Nu wil ik eigenlijk mijn digitale piano (17kg.) eronder hangen met ladegeleiders. Ik vraag me alleen af of dat blijft hangen.

Het idee is om gaten te boren door het MDF en dan nog een uitsparing te frezen voor bouten met ringen en deze te verzinken in het blad. Dan aan de onderkant een constructie maken waar de geleiders aan hangen en daar de piano om een MDF blad aan te bevestigen.

Kan iemand mij adviseren of ik hier goed aan doe? Of heeft iemand andere suggesties? Anders bouw ik een onderstel waarop ik de piano plaats en deze onder het bureau kan schuiven.

Alvast bedankt voor jullie hulp!
 

Bbtb77

  • #2
Qua gewicht geen probleem. Ik vermoed dat je wel gek wordt als je piano elke keer terugglijd bij een heftig stukje muziek maken.
 

MrMastermind

  • #3
Daar ben ik niet zo bang voor, neem ik gewoon ladegeleiders met een "klik" die zetten zichzelf vast als ze helemaal uit zijn.
 

Jeroen94704

  • #4
De door jou beschreven constructie lijkt me zelfs wat overkill. Zeker met een blad van 30 mm kun je de geleiders ook best met een stel normale houtschroeven van onderaf vastzetten. Wel even voorbooren met een dun boortje.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Een digitale piano met 6 oktaven is minimaal een meter breed, een échte piano (88 toetsen) minimaal 1,25 meter.

Wanneer je nu een plaat mdf (met afmetingen bijv. 40 x 125 cm) alleen aan de twee (lange) uiteinden met een ladeconstructie bevestigt, en tijdens het spelen ook nog eens op de (aanslaggevoelige) toetsen drukt, dan denk ik niet dat die plaat recht blijft, en de piano voldoende wordt ondersteund.

Sommige piano (bedoeld voor stagewerk) zijn gemaakt om alleen op twee punten ondersteund te worden, daar is het vermoedelijk niet zo'n probleem. Andere kunnen waarschijnlijk minder hebben, en moeten goed ondersteund worden.

Je kunt m.i. beter een los onderstel/tafel bouwen, eventueel op wieltjes. Zo heb ik het ooit voor mijn keyboard gedaan, maar ik heb inmiddels een compleet instrument mét onderstel.
 

MrMastermind

  • #6
Bedankt voor jullie reactie.

Kees, Het is een stagepiano (Roland 300sx) en is 143cm breed. De plaat die ik eronder wil maken is hetzelfde MDF (30mm).

Jeroen, ik vraag me af of dat houdt met een aanslag gevoelige piano van 17 kilo (plus het gewicht van de plaat MDF waar die op komt).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
2
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu