Dichtsmeren dakrand boven roofing

Wingman

  • #1
Op een plat dak werd roofing gebrand tot ongeveer 15 cm onder de deksteen welke op de verticale muur ligt.

Nu wens ik de ruimte tussen de deksteen en de roofing (zijnde 10 cm) dicht te smeren met een waterdicht product. Daar dit een verticale toepassing is kan ik niet zo direct bij een fabrikant iets vinden. toch bestaat dit daar ik dit reeds bij een appartement heb gezien. Daar was het grijs van kleur.
Iemand die weet over welk product dit gaat?
 

Kacheltje

  • #2
Een polymeerkit is waterdicht en loopt niet weg als het warm wordt.
 

Wingman

  • #3
En dat is dan?
Ik gebruik af en toe polymeerkit maar dat is in tubes om te spuiten en dus niet geschikt voor banden (of randen) van 10 cm te leggen. Dit kan je ook niet smeren daar het heel erg kleeft.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
 

Wingman

  • #5
Inderdaad. Het gaat over dat stukje. Of het nu moet of niet laat ik in het midden. Ik wil dit doen en ken het juiste product niet.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Heeft de deksteen een druiprand.
Ik heb ook geen idee waarmee.
Met een bepaald product die zone afsmeren zal niet eenvoudig zijn omdat bitumen een flexibel materiaal is. Steenachtige producten brokkelen op den duur toch los van de bitumen.

Je zou het met aluminium-of lood of een ander metaal kunnen afwerken. Een druiprand is dan wel handig. Zit deze er niet dan loopt het water horizontaal naar je muur toe en komt achter deze afwerking. Dat kan geen kwaad als de aansluiting van de bitumen op de muur maar 100% waterdicht is. Dit is dan puur een zicht oplossing.

Ik denk. De dakdekker heeft het zo afgewerkt om er zeker van te zijn dat de bovenzijde van de bitumen absoluut water dicht is afgesloten.
Zou hij de bitumen tegen de deksteen hebben aangezet is daar geen controlle over en is er een behoorlijke kans dat er toch water achter de bitumen kan komen.

De meest betrouwbare oplossing is deksteen wegnemen. Lood horizontaal op de muur en als het mogelijk is 10cm voorbij de bitumen laten hangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu