Diameter cv leidingen voor 40kw ketel

Jeroen68

  • #1
Ik heb zojuist een itho hr42 combiketel gekocht. Hierbij is de aansluiting voor de verwarming 22mm. Andere ketels met grote vermogens hadden allemaal 28mm aansluitingen (of 35mm bij atag).

Ik ga vanuit de ketel naar 3 verdelers (iedere verdieping 1) met elk 4 of 5 groepen. Huis is totaal 900m3. Verwarming is door middel van combi van radiatoren en convectoren. Ik heb 32mm unipipe genoeg om de leidingen naar de verdelers te trekken (binnenmaat gelijk aan 28mm koper). Vraag is wat nu te gebruiken.

Hartelijk dank!
 

Xr8

  • #2
32mm per verdeler moet ruim genoeg zijn. Nadeling zal het ook niet zijn als het te dik is, de stroomsnelheid van het water zal in ieder geval lager zijn dan bij dunnere buis.

Nadeel dat 32 flexibel genoemd wordt, maar bij deze diameter is het flexibele er enigszins wel af. Als je ruimte genoeg hebt zou ik het in ieder geval gewoon gebruiken.

Succes.
 

Jeroen68

  • #3
Dank je! We doen twee huizen tegelijkertijd. De andere had al een blauwe engel met 35mm aansluitingen. Daarbij die 32mm gebruikt. Is inderdaad verre van flexibel.

Maar omdat de aansluiting van de itho slechts 22mm deed mij denken dat dat dan de maat is die je zou moeten gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu