Deurrubber aeg wasmachine vervangen

Sven

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb het probleem dat de deurrubber van mijn wasmachine, een AEG OKO-lavamat 86740, vanavond stuk is gegaan en ik heb totaal geen idee hoe ik deze moet vervangen, wie heeft de oplossing voor mij?

Hoe kan ik het rubber vervangen?

Groetjes sven
 

Janavg

  • #2
Als je hier geen gat in ziet lijkt het mij verstandig om de vakman te laten komen.
Of je bestelt een nieuw manchet en gaat aan de slag.

Succes Jan
 

Wasmannetje

  • #3
De ring rond de machine loshalen met bijv. kleine schroevendraaier.
Daarna de circ. slang en eventueel de verlichtingsdop losknippen, zit vaak met een metalen klem, anders met een tywrap vast. Let hierbij wel op de evt fitting dat deze of het lampje niet afbreekt.

Dan alles achter het voorpaneel leggen, d.w.z. naar boven drukken. Voorzichtig, anders zit dit straks weer in de weg met monteren! Daarna je hand aan de onderkant van de manchet naar beneden drukken en let hierbij op, dat je de veer hiermee ineens mee trekt, anders klemt deze om de kuiprand en krijg je moeilijk er weer tussenuit.

Als je de nieuwe manchet erin legt, met de gaatjes naar beneden, kan je deze bij koud weer even 2 minuutjes in de droger leggen, dan wordt deze soepel, dan begin je vanaf boven te monteren. Liefst wat insmeren met afwasmiddel, niet te veel, maar dan voel je de manchet om de rand van de kuip glijden. Daarna alles in omgekeerde volgorde weer monteren, ook het glaasje en de circ. slang goed monteren.

Dit is voor een onervaren iemand een aardige klus, omdat de handigheid ontbreekt, als je dit laat doen ben je zo een 125 euro kwijt, bij meer gegevens kan een onderdeel worden doorgegeven.
 

Sven

  • #4
Allemaal hartstikke bedankt voor de geboden hulp, ik heb inmiddels contact opgenomen met de AEG en die heeft binnen 2 werkdagen het rubber vervangen, de reparatie duurde ongeveer 20 minuten door de monteur

groetjes sven
 

Janavg

  • #5
Bedankt voor je reactie
\
jan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu