Deuropening dichtzetten met gipsblok of cellenbetonblok?

PietJP

  • #1
In een bestaande gipsblokken muur (7cm) wil ik twee deuropeningen dichtzetten. Ik ging er gewoon eigenlijk van uit dat ik dit het beste kon doen door nieuwe gipsblokken te kopen. Alleen wat blijkt nou; het is nog knap lastig om aan gipsblokken te komen. De bouwmarkten in de buurt (Gamma en Multimate) verkopen helemaal geen gipsblokken… alleen maar cellenbetonblokken.

Inmiddels ben ik er wel achter dat de Hornbach gipsblokken verkoopt alleen zit die hier 30km vandaan, terwijl de Gamma en Multimate hier in het dorp zitten.

Wat kan ik nou het beste doen? De deuropening toch gewoon dichtzetten met nieuwe gipsblokken en dan maar een stuk ervoor rijden? Of kan dit toch ook gewoon met cellenbetonblokken?

Ik heb uiteraard al gezocht op Google en hier op het forum maar ik kon niks vinden of je cellenbetonblokken mag gebruiken in een bestaande gipsblokken muur.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het beste is om het zelfde materiaal te gebruiken.
Dus in dit geval gips blokken.

Kijk anders even, of er een professionele bouwmaterialen handel in de buurt zit, die verkopen ook gips blokken, en daar kun je tegenwoordig als particulier ook heel vaak gewoon terecht.
Dus even een paar belletjes plegen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
En ook bouwmaterialen kan je online kopen :idea:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu