Deurkrukken met schild vervangen door krukken zonder schild

Daze

  • #1
Ik wil een aantal binnendeuren (6 stuks) opnieuw gaan schilderen en nieuwe deurkrukken plaatsen. Voorheen zaten er deurkrukken met langschild op en nu zou ik het liefst krukken gaan plaatsen zonder schild, met een ronde rozet. Probleem is uiteraard dat ik dan wel met een hoop (schroef)gaten zit van het oude deurbeslag. Onder de schilden zaten ook nog eens 'oude' gaten van nog ouder beslag, in totaal 2 x 4 gaten per kant = 8 gaten per deur. Om het idee van die schildloze deurkrukken te laten werken zou ik uiteraard eerst alle gaten dicht moeten maken, de grootste hebben een diameter van ongeveer 8mm.

Is dit enigszins te doen op een dusdanige manier dat het strak genoeg wordt zonder dat het op gaat vallen als de deuren afgelakt zijn? Of is het een beetje onbegonnen werk en moet ik toch maar weer deurkrukken met langschild terug plaatsen? En wat zou ik het beste kunnen gebruiken om de gaten dicht te smeren? Het zijn geen massieve deuren maar board deuren. Alvast bedankt...
 

Fiesiekus

  • #2
Je zou met epoxyplamuur kunnen werken en/of houten deuvels in de gaten lijmen. Dan schuren en één of meer keer gronden. Heb hetzelfde gedaan; als je goed kijkt, blijft je de gatjes wel zien.
 

BerryP

  • #3
Of alle ellende van het plamuren besparen en gewoon nieuwe vlakke board deuren kopen.
kosten bijna niks meer die deuren.
 

Fiesiekus

  • #4
Zal dan ook op maat en afgehangen moeten worden, sloten plaatsen, etc. Over ellende gesproken.

Je kan ook gewoon een nieuw huis kopen, kosten bijna niks meer die huizen.
 

Ronnegen

  • #5
Ik heb het bij mijn deuren ook gedaan. Maar dat waren MDF-deuren.
Je moet echter wel 2 x schuren, plamuren, schuren lakken. Ik heb lakplamuur gebruikt. Dat kun je goed glad schuren. Maar een zeer kritisch oog kan nog wel verschil ontdekken ja. Maar alleen in een bepaalde lichtval.
Het is in elk geval veel goedkoper dan nieuwe deuren. En je kunt toch klinken nemen die je mooi vindt.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu