Deurbalans Bosch vaatwasser defect.

Rokalu

  • #1
De deurbalans van onze Bosch SHV5603eu/21vaatwasser is defect. Het draadje van de spanrol is gebroken en de veer ligt los. Ik heb het zijpaneel verwijderd, de veer viel er zo onderuit en de spanrol ligt voor het grijpen.... Echter, die spanrol is met geen mogelijkheid uit zijn ligplaats te verwijderen. Hij ligt vrij, er zit ook geen schroef, die de balans regelt, in de weg. Hoe kan ik de rol uit zijn ligplaats krijgen??(zie foto)

 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
De witte onderbak moet los om deze te vervangen.
 

Rokalu

  • #3
Ok, dus hele witte bak moet los. Dat gaat niet lukken denk ik want dan moet de hele machine op zijn kant etc. Draadje kan ook niet vervangen, zitten vastgegoten elementen aan die je aan de ene kant op de veer moet klikken en de andere kant op de scharnier. Het artikel wordt geleverd met draadje wat al door de spanrol loopt en kan er ook niet uit.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Op zijn kant ja.
 

Rokalu

  • #5
Stomme vraag misschien, maar kun je zo'n apparaat zo op zijn kant leggen zonder dat er van alles loskomt of uitstroomt? Kan die witte bak dan eenvoudig los of moet er ook veel aan de binnenzijde van die bak los, ik zag bijv vlotters zitten.
 

Boshond

  • #6
Stomme vragen bestaan niet. Ik heb exact hetzelfde probleem, aan de linkerkant is het touwtje gebroken. Ik heb echter een touwtje gekocht zonder katrol maar dat krijg je met geen mogelijkheid door de katrol heen. Heel vervelend. Dus moet ik een touwtje met katrol kopen.
Je kunt, nadat je zoveel mogelijk water uit de machine hebt gehaald (hevelen of telkens een spons het water laten opzuigen uit het zoutreservoir en de afvoer) de machine rustig op z'n kant leggen. Er komt een klein beetje water uit. Het probleem is echter dat die witte bak erg strak zit gemonteerd onder de rest van de machine. Ik heb aan de linker zijkant twee schroeven losgehaald, die de bak aan de rest van de machine vastmaakte, maar toen ik de bak probeerde met zachte hand eraf te halen, bewogen er allerlei andere kunststof onderdelen mee. Zeker niet eenvoudig dus. Iemand ideeën hoe die bak er onderuit kan? Of een andere oplossing?
 

Boshond

  • #8
Heel heel hartelijk bedankt! Ik ga dit uitproberen en laat wel via dit forum weten of het gelukt is en of ik nog wat moeilijkheden tegenkom. :D
 

Boshond

  • #9
Het is me vandaag gelukt om het touwtje te vervangen! Ben er wel 3 uurtjes mee bezig geweest maar dan ben je wel voor een tientje klaar.
Paar opmerkingen. De bak er helemaal onderuit halen is niet nodig. Wel moeten de 4 schroeven eruit en dan kun je machine op z'n kant leggen (let op, als je het rechter touwtje moet vervangen moet je een dopje, b.v. van een viltstift, op de beluchting van dat kunststof reservoir zetten want anders loopt dat ding leeg) waarna je de witte bak aan de voorkant een beetje los kunt wrikken totdat je die katrol eruit kunt halen (kwartslag draaien). Die katrol bestaat uit twee onderdelen die je van elkaar kunt halen waardoor je het touwtje erin kunt leggen. Ook dat is niet heel simpel maar wel te doen. Zet een schroevendraaier tussen de geleider en het witste deel van de twee plastic delen. Heel voorzichtig loswrikken en de twee delen gaan uit elkaar. Daarna hetzelfde doen bij het draaiende onderdeel. De twee delen komen los van elkaar, je kunt het touwtje aanbrengen en de boel weer in elkaar klikken. In de machine zetten en de witte bak weer vastzetten. Kijk heel goed uit dat je met name aan de linker kant de boel goed begeleid (ook dat rode staafje) zodat alles goed in elkaar glijdt.
Nu moet ik weer wennen aan het feit dat ik de deur niet te hard dicht moet doen.......
Hartelijk dank voor alle informatie!!
 

Janus-28

  • #10
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #11
Ik weet niet wat je vraag is, maar je kunt beter een nieuw topic openen...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu