Deur vaatwasser klikt niet meer dicht na afnemen frontpaneel

Hans l

  • #1
Ik heb het voorpaneel van mijn vaatwasser AEG Favorit F85060VI eraf gehad wegens een reparatie.

Nu valt de beugel (in het midden boven aan de deur) niet meer in het slot. De beugel kan niet ver genoeg naar voren. Ook niet als ik met krachtt duw. Het lijkt erop dat de toegang voor de beugel geblokkeerd is. De veer onder de beugel staat nu onder spanning door het witte plastic ovalen onderdeeltje naar boven te draaien. Maar ook bij het ontspannen kan de beugel niet naar voren.
Ik heb van alles geprobeerd maar kan niet zien wat er zou schelen. Het moet iets simpels zijn...

Klikt het slot alleen dicht als ik er stroom op zet? (dat werkte ook niet) Eerder ging het ook zonder stroom, als hij uit stond.

Het is wel zo dat ik de lange spanveren aan de zijkanten voor het op spanning zetten van de klep/deur er nu af heb omdat ik het zijpaneel pas terugzet als ik heb geproefdraaid, na de reparatie. Kan dat uitmaken?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Nee maakt allemaal niets uit.
Er kunnen 3 dingen aan de hand zijn.
Het slotje is omgeklapt in de deur.
De vaatwasser is naar achter geschoven en komt tegen de inbouwkast.
Er zit een schroef van de deur niet goed ingedraaid of een schroef van de beugel in de hoek niet ingedraaid.
 

Hans l

  • #3
Nee het was het eerste. Het cilindertje met de veer was terug geklapt. Het werkt nu maar je moet veel kracht zetten om de deur weer open te trekken. En met één hand de machine vasthouden. Misschien is het omdat hij nog niet ingebouwd staat.

Maar ik twijfel erover of dat palletje (het witte plastic "vliegwieltje") dat onderaan tegen de veer staat, wel rechtop moet staan onder de veer. Dus in de "hoogste" stand. Als ik dat doe gaat hij wel open maar met meer kracht zetten dan vroeger, alsof de veer te hard drukt.
Maar als ik dat ding onder de veer ontspan en het dus een slag draai, krijg ik de deur helemaal niet meer open. Wat zou er aan de hand kunnen zijn?

(kun je dit nog volgen?)
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Nee ik volg dat niet echt , maar goed water pas en toestel vastzetten kan schelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu