Deur sluit niet meer Miele Novotronic t 495 c wasdroger

Aukey

  • #1
Mijn deur sluit niet meer,al wat langere tijd last van maar nu sluit hij echt niet meer.

Moet ik nu een nieuwe deurrelais kopen van rond de 120 € en zoja hoe monteer ik dat dan?

Ik las al elders de 4 schroefjes op de deur losdraaien en wat dan de binnenring eruithalen?

Graag antwoord

Auke Valk
 

HarryO

  • #2
Deur vergrendeling/schakelaar hoeft niet defect te zijn.
Kan ook vol zitten met stof resten.
Openen: Draai alle schroefjes los volgens het plaatje. Je kunt dan het gehele front naar rechts open draaien.
Er zijn ook imitatie vergrendelingen verkrijgbaar.

 

Jvhoorn

  • #3
Bij onze Miele Novotronic Gala C T495C wilde de deur niet meer sluiten en heeft vervanging van het relais (inderdaad ca. € 120) het probleem verholpen.

Behalve de vier schroeven achter de deur hoeven alleen nog drie schroeven linksboven, rondom het waterreservoir los gedraaid te worden. Vervolgens kan de hele voorkant opengedraaid worden (scharniert rechts).

Dank voor de tips!
 

Aukey

  • #4
Inderdaad ook het automatische slot vervangen en alles werkt weer als een zonnetje

Auke
 

Ferrie71

  • #5
Beste allemaal,

Bedankt voor jullie tips en adviezen. In het nieuwe jaar mij ook maar gelijk gestort op de niet meer sluitende deur van onze T494C droger. Hebben hem al 13 jaar (nooit een probleem gehad) en begon steeds moeilijker deur dicht te doen. Laatste tijd helemaal niet meer, dus geen werkende droger.

Na heel klusidee.nl doorgespit te hebben, kan ik inderdaad bevestigen dat alles hierboven beschreven werkt, in combinatie met een tip van een andere thread: onderdelen smeren. Kan de aanschaf van een nieuw slot uitsparen...

Ik heb dus zojuist het volgende gedaan en alles werkt weer als vanouds, dus ik schrijf het maar even in detail op, nu ik het nog weet: misschien heeft iemand anders er nog wat aan....


0- stekker uit stopcontact (voor de zekerheid!)

1- 4 schroeven van de voorkant (rondom trommel, nr. 2 van de tekening hierboven) los.

2- 3 schroeven rondom het waterreservoir los. (Er zitten er 4, maar je hoeft alleen die linksboven en linksonder en de schroef rechtsboven los te draaien. Let op: die links zijn 2 dezelfde, die rechts is wat anders, omdat hij in plastic draait. Hou m ff apart voor als je later de boel weer monteert)

3- het metalen front linksonder beetje omhoog drukken om uit vergrendeling te klikken (kijk even op je knieen eronder, hij zit vergrendeld met een metalen verend lipje) en het hele front kan nu rechts-scharnierend geopend worden

4- even met de stofzuiger alle stofnesten rondom alles, en vooral het slot weghalen. Je weet het nooit.

5- stekkertjes van slot loshalen, de 2 schroeven van slot losdraaien uit front en slot uitnemen

6- ff alle stof uitblazen en -zuigen en waar nodig effe met een oude tandenborstel en sateprikker opgehoopte vet- en vuil-deeltjes er tussenuit peuteren.

7- en dan nu de tip van andere thread, die bij mij het wonder deed: smeren :D (zie Miele sirocco c deur sluit niet)! Ik heb met m n vingers ettelijke malen slot open en dicht gedaan en intussen op alles wat bewoog WD40 gespoten: plastic scharniertje, plastic op plastic glijdende deeltjes en ook het stalen asje dat in de magneet-spoel schuift.

8- hele boel weer terug in elkaar gezet, stekker erin en: als nieuw !

Al met al nog geen half uurtje werk en het was (nog?) niet nodig om 120€ uit te geven aan een nieuw slotje. Het probleem van het slot zag er inderdaad uit als wat plastic deeltjes die in de loop van de jaren wat stroef langs elkaar waren gaan glijden.

Ik neem inderdaad wel de tip van enkele andere threads over: deur vanaf nu niet meer dicht gooien , maar dichtdrukken, met een snelle druk aan het eind. (langzaam in het slot drukken werkt niet bij de onze)

Ik hoop dat dit nog wat mensen kan helpen!

Een voorspoedig 2013 iedereen!! :lol:
 

Jhn

  • #6
Ik zou niet direct een nieuw slot bestellen (kan altijd nog)

Vier symetrisch geplaatste schroeven losdraaien. Een vijfde niet symetrisch geplaatste schroef kan blijven zitten. Hieraan vastgemaakt zit een relaisblok.
Condensbak uitnemen. Hieronder bevinden zich twee of drie kruiskopschroeven. Deze ook losdraaien en uitnemen.

Bij mijzelf zaten de deurscharnieren links, hierdoor werd bij losnemen van het voorpaneel, deze blijft bij mij alleen rechtsboven vastzitten, erg zwaar.

Beste kun je de twee kruiskoppen aan de bovenkant van het deurscharnier losdraaien. De deur kun je nu uitlichten. Ook de afdekplaat rechtsonder, vast met een schroef verwijderen (veel makkelijker bij terugplaatsen van het voorpaneel)

Onderste lijst naar voren klappen en daarna losnemen.

Naast schoonmaken en smeren van het slot (eerst losnemen) heb ik bij terug plaatsen ook de ringen onder de twee bevestigingskruiskop schroeven weggelaten. Hierdoor ontstaat iets meer ruimte. Van belang als de onderdelen wat zijn afgesleten.

Bij teruplaatsen van het voorpaneel veel het paneel niet direct op de goede plaat. Dit werd veroorzaakt door de lamphouder. Deze met een schroevendraaier wat opzij buigen bij plaatsing van het voorpaneel.

Afhankelijk van je handigheid kost de hele ingreep een half uur tot een uur. Waarschijnlijk werkt alles hierna weer goed.

Mocht dat tegen alle verwachtingen in, niet het geval zijn, dan kost het je nog een half uur en € 120 uur voor een nieuw slot en de gang naar de onderdelen winkel.

De klus is minder moeilijk dan het misschien lijkt.

Voor tekeningen zie eerdere reacties over dit onderwerp.

jhn

(mocht je nog problemen hebben neem dan contact op middels een reactie)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu