Deur combi-oven Siemens demonteren

Mboerlijst

  • #1
Ik wil de deur van mijn combi-oven graag demonteren (ivm vervangen glas), maar zie niet hoe ik de scharnieren los krijg.

Typenummer is Siemens HB880570/02

Op het forum zag ik dat er misschien een pennetje in de gaatjes bovenop de scharnieren geplaatst moet worden, maar dit lijkt niet de juiste oplossing.

 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Die moeten omhoog dan wordt het scharnier geblokkeerd en kan je hem zo optillen als je de deur sluit.

 

Mboerlijst

  • #3
Ze lijken echt niet omhoog te kunnen. Ik weet dat dit bij andere modellen wel kan, maar daar zit een los lipje op het scharnier.

Ik denk dat het misschien toch met een pennetje moet. Als de klep dichtgaat dat worden de scharnieren en beetje gekanteld en komen ze vrij.

Ik zou graag bevestiging willen voordat ik aan de slag ga.
 

Moosdoh

  • #4
Is dit uiteindelijk gelukt? Ik heb hetzelfde probleem, dus zou graag willen weten hoe deze scharnieren los kunnen.
 

Jootje2

  • #5
Een oud bericht, maar wij lopen ook tegen hetzelfde probleem aan. Heeft iemand uiteindelijk de oplossing gevonden?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #6
Deze deuren kan je niet zo demonteren je moet de oven uitbouwen en links en rechts de bouten verwijderen uit de scharnier pennen, Dan de hele deur uit elkaar schroeven en de pakking en het glas vervangen. Dit moet perfect gebeuren anders lekt je apparaat straling en gaat het glas bovendien weer snel kapot. Bij roest vorming bij de pakking is het apparaat tottallos.

Maar wellicht heb je een hele andere nieuwere en dan werkt het weer heel anders. Persoonlijk adviseer ik mensen dit liever door een proffesional te laten doen.
 

Jootje2

  • #7
Misschien dan toch inderdaad wat verstandiger om een professional het te laten doen. Dank je wel voor je snelle reactie!
Groet
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu