Detail uitbouw spouwmuur

Machiel187

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben een bouwkunde student aan de hogeschool. Wij hebben een project lopen waarbij een uitbouw moet worden ontworpen. Het ontwerp is er, nu de tekeningen. Daar onstaan echter de problemen.

Er is een uitbouw ontworpen die tegen de bestaande bebouwing aan moet komen. Het buitenblad mag niet worden verwijderd ivm kosten hiervoor. Nou zit ik met het probleem dat ik niet goed kan uitvinden hoe ik de spouwmuur van de uitbouw ga aansluiten op de bestaande bebouwing zonder een koudebrug te maken.

De uitbouw komt op een staal fundering. Door een dilatatie voeg in het buitenblad kan ik scheurvorming in het buitenblad voorkomen. Echter voor het binnenblad is dit een groter probleem.

Zoals in de tekening te zien is (A) moet hier een idee voor worden gemaakt. In het boek SBR Referentie details is helaas geen goede tekening te vinden. Heeft iemand misschien een suggestie hoe ik dit goed kan oplossen?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Dit is een forum voor klussers en doehetzelvers. Van het oplossen van bouwkundige vraagstukken hebben wij geen kaas gegeten. Dat lijkt mij typisch iets om een opleiding bouwkunde voor te volgen.

Ohhh, dat doe je al... :mrgreen:
 

Machiel187

  • #3
Inderdaad, krijg je allemaal van dit soort lastige vraagstukken. :mrgreen:

Ik zeg altijd maar zo: "Nee heb je, ja kun je krijgen". Dus daarom toch maar een vermoede poging gedaan het hier voor te leggen.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
Een dilitatie voeg is hoe dan ook de beste aansluiting in mijn ogen, snap alleen niet waarom dit aan het binnenblad niet zou mogen.
Omscheurvorming te voorkomen tussen bestaande en nieuwe toestand is een dilitatie voeg de juiste oplossing (dilitatievoeg minimaal 5mm aanhouden)
 

Pepjo

  • #5
Uit de forumregels :
Ook is het forum niet bedoeld voor oproepen voor enquetes en andere (studie-)onderzoeken, en ook niet om studenten te helpen bij de studietaken. Indien uit vraagstelling blijkt dat de vraag buiten het voornoemde doel valt, hebben de moderators het recht het onderwerp te beëindigen, geheel naar inzicht van de moderator.
Slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu