Design radiator aansluiten - foto's

Mad-Mike

  • #1
Ik wil in m'n badkamer een design radiator ophangen. Wie kan mij helpen hoe ik hem moet aansluiten. De aanvoer en retour komen van boven uit t plafond en lopen door naar beneden de vloer door naar de verwarming in de wc en door naar de keuken. Zie foto's





De 1efoto is van de radiator die geplaatst moet worden, hij is 1775mm hoog en 600mm breed, het is een Ben kos radiator

Ik wil eerst de bestaande pijpen weghalen zodat ik de radiator op kan hangen en vervolgens aan te sluiten

Kan ik de aanvoer linksboven doen en dan linksonder ook zodat de radiator altijd meeloop? En dan de retour buiten de radiator om te laten lopen?
Zie foto 4.



Of kan ik linksboven en linksonder aanvoer doen en rechtsboven en rechtsonder retour doen? Zodat ik geen pijp meer zie, Zie foto 5



Of zijn er nog andere opties?

Wie kan mij helpen ?????

Grt mike
 

StefanD

  • #2
Beide oplossingen zijn niet juist: de bestaande leidingen moeten gewoon doorlopen. Reden hiervoor is dat anders de radiatoren ná deze radiator niet optimaal meer zullen werken.
Je maakt op beide leidingen een aftakking naar de radiator: de aanvoer aan de bovenkant en de retour aan de onderkant.
 

Mad-Mike

  • #3
Dus jij bedoelt zo?




Maar als ik alsbij de eerste optie de radiator mee laat lopen en hij is warm dan word de rest daarna toch ook warm? Of is dat een te simpele gedachte van mij?
 

StefanD

  • #4
Dat bedoel ik inderdaad.
Je gedachte is op zich wel juist, maar als je het zo aansluit dan worden de overige radiatoren gevoed met het retourwater van deze radiator. Dit retourwater is normaliter zo'n 10-20 graden kouder dan de aanvoer. Hierdoor zullen de andere radiatoren minder warmte gaan afgeven.
Bovendien moet deze radiator dan altijd open staan: als je hem dichtdraait krijgen de andere radiatoren immers ook geen water meer.

Misschien kun je de doorlopende buizen precies achter de vertikale buizen van de radiator laten lopen, zodat ze niet zo opvallen?
 

Mad-Mike

  • #5
Ik snap t ja, dat word dus niks, ik ga es kijken als de radiator hangt of dat ik de buizen achter de verticale van de radiator kan krijgen

Bedankt voor je reactie en uitleg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu